Slik kan Torreviejas nye havn bli

Torrevieja kommune og ledelsen i Valencia-regionen er sammen om planer for en gigantutbyggig av havneområdet i Torrevieja. Prosjektet er kostnadsberegnet til formidable 100 millioner euro.

Spaniaavisen

Publisert 17. september 2008 10:54

TORREVIEJA

Planene for den nye Torrevieja Marina har fått god mottakelse av politikere og forretningsdrivende i området. Målet er å gjøre Torrevieja havn til en av de mest imponerende i Europa.

Arkitektansvarlig for dette nyskapende prosjektet er Adolfo Rodriguez. Hans idé er å binde den vestlige moloen sammen med den østlige moloen. Acequion- stranden vil da forsvinne og bli en del av prosjektet. Dette vil i sin tur danne et helhetlig område på fire kilometer hele veien langs kysten. En strekning som vil inkludere Vista Alegre Paseo og fiskepilarene.

Torrevieja Royal Yacht Club må flyttes for at disse endringene skal finne sted. Det samme må også Marina Internasjonal Sports Port. Muelle Pesquero (fiske pir) vil bli et kommersielt område, med 2500 underjordiske parkeringsplasser og butikker. Prosjektet vil løse eventuelle trafikkproblemer i området med underjordiske tunneler.

Den nye seilerklubben og den internasjonale marinaen vil ha et svært moderne utseende og dens planlagte enorme størrelse vil være mulig på grunn av at den vil bli bygget på plattformer over havet. Dette for at arkitektene skal få nok areal til prosjektet.

Målsetningen er at private investorer vil stå for 80 prosent av investeringene til 800 millioner norske kroner, og det offentlige for de resterende 20 prosentene.