Slik kan du spare 1200 euro på strømregningen din

...men ikke alle råd er like fornuftig.

Spaniaavisen

Publisert 6. mars 2014 06:30

MADRID

En spansk husholdning kan spare opp til 1200 euro i året på strømregningen sin, påstås det. Da skal man passe på å ikke bruke mer enn akkurat nødvendig på strøm og oppvarming.

Nettportalen kelisto.es kommer med noen gode råd for hvordan du kan betale mindre. Samtidig tar man livet av en del forestillinger om energibruk.

Her er noen av mytene som blir avlivet:

– Det lønner seg å ha på litt varme, i stedet for å slå av, og heller slå på igjen når det trengs.
Ifølge nettstedet lønner det seg å slå av varmen, og slå den på igjen når det er folk i huset. Selv om du har lav varme på, er forbruket større enn om du slår av. Det kan lønne seg å installere termostat for å programmere varmebruken.

Les også: Her er åtte tips for å spare penger

– Apparater i "stand by" bruker ikke strøm.
Hvis du ikke slår apparatene helt av betyr det omlag syv prosent av ditt årlige strømforbruk. Ved å dra ut kontakten på apparatene når du ikke bruker dem, kan du spare mellom 50 til 100 euro i året.

– Det er billigere å bruke oppvask- og vaskemaskin om natten.
Det gjelder bare hvis du har en kontrakt med diffrensiert tariff. Da kan du til gjengjeld spare rundt 180 euro i året. Tidene med lavere strømpris, forutsatt at du har kontrakt på det, er fra 22.00 til 12.00 og 13.00 til 23.00 om sommeren.

– Vitrokeramikkovnen konsumerer midre energi enn gassovnen.
Det er helt feil ifølge kelisto.es. Vitrokeramikkovnen konsumerer opp til fire ganger så mye som gassovnen.

Trenger du håndverker, låsesmed eller tolk? Du finner alle telefonnumre og mer informasjon i vår bransjeguide her

– Det lønner seg å la pc`en stå på, i stedet for å slå av og på.
Det beste er å slå den av, og til og med dra ut kontakten. Om den står på hele natten vil den forbruke mer enn om du slår den av og så på igjen neste dag. Dette gjeder også med skjermsparer.

– Det koster penger å bytte strøm- eller gasssleverandør.
Det er gratis å bytte leverandør, det medfører heller ikke arbeid eller installasjoner i boligen. Det nye selskapet gjennomfører den saksbehandlingen som trengs, slik at endringen for forbruker skjer automatisk.