Slik kan du oppevare verdisakene på strandturen

Sikkerheten er i boks!

Terje Aspdahl

Publisert 14. juli 2011 10:41

ORIHUELA COSTA

Strender på Orihuela Costa tilbyr nå utleie av oppbevaringsbokser. Skikkelige låsbare bokser, som i tillegg blir passet på av barpersonalet. Til sammen 62 bokser er utplassert ved 11 av strendene.

– Det tar tyvene et minutt å ødelegge ferien din, sier representanter for Neighborhood Watch på Orihuela Costa. De advarer mot å la nøkler, lommebok eller mobiltelefon ligge ubevoktet mens man bader. Men hva er alternativet? Bilen er heller ikke et trygt sted for oppbevaring av verdisaker mens man er på stranden.

Les også: Se hva som rak i land på badestrand

På Orihuela Costa har ”Bars of the Sun” funnet en løsning; For to euro per dag kan du leie en oppbevaringsboks. Barpersonalet overvåker boksene, og du kan rolig nyte solen og Middelhavet.

– Initiativet fra barene har gitt kvalitetsbetegnelsen ”Quality Q” og ISO 9001, sier sjefen for Neighborhood Watch, Thomas W. Herteux.

Skal du leie bolig på Costa Blanca? Sjekk ut disse prospektene først

Lokalpolitiet er meget fornøyd med tiltaket, fordi tyverier på strendene er et stort problem om sommeren. Selv om det er politi til stede, er det vanskelig å overvåke en tettpakket strand.

Politiet har både sykkelpatruljer og sivilkledde tjenestemenn på strendene om sommeren. Dette har redusert tyveriene, men ikke gjort slutt på dem. Men nå har man i alle fall muligheten til en avslappende og trygg strandtur på Orihuela Costa.