Slik fikk Torrevieja-strender sine navn

Hva har skipbrudne, gale og en prest med Torreviejas strender å gjøre?

Spaniaavisen

Publisert 7. september 2017 09:42

TORREVIEJA

Tusenvis bruker dem daglig langs kysten av Torrevieja, men få kjenner historien bak navnene på strendene.

Navnene som er satt på strender og steder kan ha opphav i geografien eller en historie knyttet til stedet. Den populære og sentralt beliggende Playa del Cura, fikk navnet etter en tragisk hendelse.

En prest skal ha druknet her og hendelsen gjorde så stort inntrykk at stranden siden kun har vært kjent som prestens strand. Dette skjedde for lenge siden og stranden finnes på nautiske kart helt tilbake til 1870.

I begynnelsen av forrige århundre lå det et mentalsykehus der Palmeral ligger i dag, ved restaurantkomplekset 222. Den gang var man ikke så politisk korrekte og navnet ble Playa de los Locos, de gales strand. Sjefen for sykehuset, doktor Ruiz Cánovas, åpnet sykehuset i 1908 og skal ha vært kjent som en pioner i human behandling av pasientene. 

Skal du leie bil i Spania? Sjekk ut alle mulighetene her – gratis norsk servicetelefon + prisgaranti

Playa de Los Náufragos ligger syd for sentrum og her merkes uværet når det står på fra øst. Uten molo eller havn har mange skipbrudne blitt skylt i land opp igjennom årene. Og dermed ble det Playa de Los Náufragos, de skipbrudnes strand, ifølge Informacion.

La Cala del Palangre, den lille viken mellom Playa del Cura og los Locos, skal ha fått navnet etter fiskere som brukte området. Palangre betyr line, selv om mange nordmenn kaller den lille stranda for grisebukta. 

La Mata-stranden og landsbyen har fått navnet sitt etter en busk som vokste her tidligere. Busken ble lokalt kalt mata og skal ha dekt hele området, den kunne bli opptil et par meter høy.