Slik er programmet for sjømannskirkene i julen

Klar for julemiddager og høytidsgudstjenester på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 16. desember 2010 09:15

ALBIR

Sjømannsprest og sjefnisser, Andreas Hamnes og Helge Pettersson, har programmet klart for julaften i kirken; ekte norsk julemiddag, gang rundt juletreet og besøk av selveste julenissen.

Julaften på kirkesenteret er alltid populært blant nordmenn i Spania under julehøytiden. Hos sjefnissen i syd, Helge Pettersson, er det allerede fulltegnet på middagen julaften. Sjefnisse i nord, Andreas Hamnes, og staben hans har ennå en del ledige plasser. Det er bare å melde seg på hvis du har lyst på ribbe, medisterkaker og –pølser, surkål og poteter.

Les også: Ambassadørens julehilsen til nordmenn i Spania

– Men akevitten får folk drikke hjemme! Hos oss skal vi samles klokken 18 på julaften. Da skal vi spise middag og kose oss sammen. Etter middagen skal vi gå rundt juletreet sammen, og så får vi besøk av selveste julenissen. Denne kvelden er alle vi i staben på jobb. Vi skal stå for både matlaging, servering og opprydding. Det blir en sen kveld for oss, sier prest Andreas Hamnes.

Det samme programmet kan prest Helge Pettersson og hans stab tilby sine gjester julaften. Men i Torrevieja har de en gudstjeneste i stedet for to.

Les også: Bare svoren blir sprø blir allting godt

– Jeg leier alltid den katolske kirken midt i byen til gudstjeneste julaften. Selv om alle sier at mange reiser til Norge i julehøytiden har vi alltid mellom 500 og 800 mennesker på julegudstjenesten som er klokken 15. Da deler vi også ut vårprogrammet. Men allerede fredag den 17. skal vi ha en felles internasjonal gudstjeneste i den katolske kirken. Da kommer folk med gaver til de trengende i byen. Første juledag har vi høytidsgudstjeneste klokken 17 i vår egen kirke. Andre juledag er det kveldsbønn også klokken 17. Kirken er åpen fra klokken 15 til 19 denne dagen. Etterpå er kirken stengt til torsdag 30. desember. Da er det åpent fra klokken 10 til 14. Nyttårsaften har vi åpent fra klokken 22 med midnattsmesse fra klokken 23.15, forteller Helge Pettersson.

I nord har de også nok å henge fingrene i frem mot 2. juledag.

– Vi kommer til å ha begrenset åpent etter vi er ferdige med høytidsgudstjenesten 1. juledag, som begynner klokken 11. Kirkesenteret er åpent tirsdag og torsdag i romjulen, og vi har ingen gudstjenester før 2. nyttårsdag. Selve julaften har vi to gudstjenester. Familiegudstjeneste klokken 14 og en ordinær gudstjeneste klokken 15.30. Av erfaring vet vi at det kommer mest voksne på den siste og mest barnefamilier på den klokken 14, forteller Hamnes.

NB! Sjømannskirken i sør har vakttelefon gjennom hele julen. Har du problemer kan du ringe: 630932976.