Foto: Ken Alvin Jenssen
NYHETER

Slik er karneval­programmet i Torrevieja

Årets karneval starter 26. januar og varer til 11. februar med et variert og spennende program.


TORREVIEJA

Nylig ble programmet presentert. En fargerikt meny fullt av forskjellige arrangementer, aktiviteter og musikk. De fleste av arrangementene vil foregå i helgene, slik at det interesserte publikum får anledning til å besøke en av de mest interessante festivalene på regionalt nivå.

Her er datoene som gjelder: 

Fredag 26. januar
Startsignalet for festlighetene vil finne sted neste fredag 26. januar i det kommunale teateret i Torrevieja, med proklamasjonen gitt av den kjente skuespillerinnen og programlederen, Sara Escudero. Kjent for å delta som medprogramleder og samarbeidspartner i utallige nasjonale TV-programmer, som Zapeando, Club de la Comedio eller Intermedio, og filmer som "Padre no hay más que uno" eller "Actos por partes". På dette arrangementet vil dokumentaroppsummeringen av siste utgave av Torrevieja-karnevalet ha premiere, hvor tropper og deltakere vil kunne være en levende del av denne flotte festen.

Lørdag 27. januar
Dagen etter, også i det kommunale teateret og for første gang i karnevalets historie, blir det dobbeltsesjon. Klokken 18.00 og 21.00 vil kroningen av karnevalkongene finne sted. I år skal unge Irene del Monte barnekronen bære barnekronen. Den andre kongen av karnevalet er Damián Bear og karnevaldronningen er Eva Viuda. I tillegg vil Karnevalets gyldne skjold bli tildelt Mª Teresa Moreno, "Mari Tere la del Tiburón", en markant person og deltaker i en rekke utgaver av Torrevieja-karnevalet.

Søndag 28. januar
Søndag flytter karnevalet til La Mata (Plaza Encarnación Puchol) hvor karnevalets Paella-konkurranse finner sted.
Klokken 12.00 finner den tredje utgaven av dyrekarnevalet sted, hvor dyreorganisasjoner vil være til stede å fremme adopsjon av dyr. Dagen avsluttes med gigantisk paella, underholdning for de minste, musikkinnslag og gaveutlodning.

Fredag 2. februar
Den andre karnevalshelgen begynner fredag 2. februar med feiringen av V Quedada Carnavalera, hvor karnevalet vil stykkevis for å vise seg frem til den store paraden.

Lørdag 3. februar
Lørdag åpner Auditorio Internacional i Torrevieja dørene til XV Drag Queen Gala «Ciudad de Torrevieja», hvor «drags» fra hele Spania vil fremføre sitt beste show for et dedikert publikum, med mål om å vinne la corona de Reina Drag 2024. I år vil denne fantastiske gallaen igjen bli regissert og presentert av «La Plexy», offisiell programleder for Pride Madrid, og vil inneholde flere overraskelsesgjesteartister på toppnivå og en fagjury.

Billetter koster 10 euro og kan kjøpes via nettsiden www.culturatorrevieja.com og i det kommunale billettkontoret.

Søndag 4. februar
Tusenvis av karnevalsdeltakere vil paradere og delta i den store karnevalsparadekonkurransen. Fra klokken 16.00 fra Virgen del Carmen kultursenter starter de 30 troppene til Torrevieja-karnevalet. Som tilfellet har vært i de siste utgavene vil det spektakulære «Utstillingsområdet» kulminere denne praktfulle paraden, med iscenesettelse av hvert enkelt innslag og kostymene.

En jury bestående av syv medlemmer, profesjonelle syersker og sminkører og karnevalelskere vil være ansvarlig for å evaluere og avgjøre tildelingen av prisene.

Torsdag 8. februar
Uken etter starter onsdag og torsdag, med flere tropper som fremfører show og dans på ulike skoler i kommunen. Samme torsdag 8. februar arrangeres det tradisjonelle eldrekarnevalet på det kommunale fritidssenteret (CMO), hvor de eldre danser i sine beste kostymer og avslutter arrangementet med utdeling av premier for beste kostyme.

Fredag 9. februar
Fredag er det de minste som skal fylle Ramón Gallud-gaten med sine kostymer «Carnival of Coles» som de har laget selv på skolen. Denne morsomme paraden begynner klokken 17.00 fra Virgen del Carmen kultursenter, og kulminerer i Paseo Vista Alegre, hvor det vil være underholdning, dans og sjokolade for de minste.

Og som en stor nyhet for 2024, for første gang i Torrevieja-karnevalets historie vil gaten Ramón Gallud nok en gang være vertskap for den første paradekonkurransen av utenlandske grupper som starter klokken 20.30. Tallrike grupper som kommer fra forskjellige byer vil vise seg for første gang i sin egen parade. Priser vil deles ut på Paseo Vista Alegre med musikk og moro.

Lørdag 10. februar
Lørdag arrangeres «Gran Desfile Nocturno» med start klokken 20.00 langs gaten Ramón Gallud med avgang fra Virgen del Carmen kultursenter. Med en mer uformell, morsom og festlig atmosfære, hvor tropper som ikke deltok i konkurranseparaden vil legge magi til denne spektakulære og morsomme paraden. Det vil ende på Paseo Vista Alegre-scenen, hvor rytmen til de beste lokale DJ-ene vil vike for den etterlengtede prisutdelingen, og avsluttes med en overraskende opptreden.

Søndag 11 februar
Høydepunktet på festlighetene vil være «Concurso Nacional de Comparsas y Chirigotas» søndag 11. februar i det kommunale teateret klokken 18.00. Samme morgen vil brassbandene igjen ta til gatene i sentrum i den 3. utgaven av CarnaBares.

Arrangementene vil være gratis med invitasjon og kan hentes i Torrevieja kommunale teaters billettluke allerede nå. Drag Queen-gallaen vil ha en enkeltpris på 10 euro og kan også kjøpes i billettkontoret eller via nettsiden: www.culturatorrevieja.com.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.