Slik er corona-restriksjonene nå

Pandemien utvikler seg ukontrollert i Valencia-regionen. Antall smittede øker for hver dag.

Terje Aspdahl

Publisert 18. januar 2021 12:07

COSTA BLANCA

Myndighetene kjemper for å stoppe coronavirusets omfang. Politiet minner nå om de siste obligatoriske tiltakene som trådte i kraft torsdag 7. januar og gjelder frem til 31. januar.

Inn- og utreise i Valencia-regionen er begrenset. Unntak gjelder for de som jobber i helsesektoren, personer med forretningsmessige, institusjonelle eller juridiske forpliktelser, ansatte i undervisningssektoren inkludert barnehager, tilbakereise til hjemsted etter opphold utenfor regionen.

Det samme gjelder hjelp og omsorg for eldre, mindreårige, funksjonshemmede eller mennesker med spesielle behov, reise til finans- og forsikringsenheter eller tankstasjoner i nabolandene, nødvendige eller pålagte oppgaver for offentlige, juridiske eller rettslige instanser, fornyelse av tillatelser og offisiell dokumentasjon, samt andre administrative prosedyrer, eksamen eller offisielle prøver som ikke kan utsettes og på grunn av force majeure eller en nødssituasjon. Enhver annen aktivitet av lignende art må godkjennes av myndighetene.

Portforbud gjelder fra klokken 22.00 – 06.00. I løpet av denne perioden bør du ikke være på gaten bortsett fra berettigede grunner som å gå til jobben, kjøp av medisiner eller helseprodukter, gå til helsesentre eller tjenester på grunn av en nødsituasjon eller force majeure.

Hotell og serveringssteder stenger klokken 17.00, fem timer før portforbudet begynner.

Maksimalt antall personer som kan sitte ved samme bord på restauranter, barer og terrasser er begrenset til fire.

Røyking er forbudt på uteterrasser tilknyttet barer og restauranter selv om man holder god avstand. 

Butikker og kjøpesentre blir pålagt til å ha bedre kontroll og kapasiteten