Slik blir Torreviejas maifest

Nå gjøres det meste klart - her finner du mer informasjon.

Spaniaavisen

Publisert 8. mai 2014 08:09

TORREVIEJA

Arbeidene med å klargjøre havneområdet for den 26. Feria de Mayo i Torrevieja er i full gang. 25 forskjellige «casetas» som skal huse barer, spisesteder og dansegulv settes nå opp.

María Dolores Sánchez Roca, byråd for fiestaer i Torrevieja, har sammen med representanter for Feria de Mayo lagt fram et omfattende program for dagene 14. til 18. mai.

Årets maifest vil blant annet være en hyllest til den nylig avdøde sangerinnen og skuespilleren Lolita Sevilla. Hun hadde spesielle og nære relasjoner til byen som hun også var æresborger av Hija Adoptiva de Torrevieja. Derfor vil det 16. mai være en konsert til ære for Lolita Sevilla, på scenen står tre sangere, Manuel Segura, Maria Grana og Ana del Río. 

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende

Men det starter onsdag 14. mai med storslagen åpning klokken 21.00. Vi får høre Unión Musical Torrevejense dirigert av Jaime Belda Cantavella og Coro y Orquesta Salinas de Torrevieja "Maestro Ricardo Lafuente", dirigert av Aurelio Martínez.

Dette etterfølges av et stort fyrverkeri før det blir dans fra scenen 21.30.

Alle dager er det selvsagt sevillanasdans, og det serveres mat og drikke uten pauser.

Torsdag er det danseopptreden med Academia de Baile Lola Morales klokken 21.30, før gruppen Los Duendes har konsert med sin rumba- og sevillanasinspirerte musikk.

Fredag 21.30 kan du igjen oppleve dans fra scenen, denne gang med den kommunale danseskolen. 

Konserten til ære for Lolita Sevilla starter 23.00.

Les også: Melder knallvær denne helgen

Lørdag klokken 12.00 avholdes messe i Inmaculada Concepción. På dagtid vil byen fylles opp av rundt 280 flotte hester og mellom 30 og 35 vogner, før de samles på festplassen. Hestene vil også være å se byen på dagtid søndag.

På lørdagskvelden kan du oppleve sevillanasgruppen Embrujo klokken 21.30. Samtidig opptrer Academia de Baile María del Ángel.

Klokken 22.30 går finalen i Final del IV Concurso de Copla, konkurranse i sangformen copla. Ved midnatt går Compañía de Flamenco JM på scenen, og de holder nok på inn i søndagsnatten.

Søndag kveld klokken 19.00 er det sevillanaskonkurranse, så er det både dans og kor før det hele avsluttes fra 23.30.