Slik blir Torrevieja sikrere

Nå er det nye videosystemet (VYRIATO) i Saltbyen snart på plass.

Terje Aspdahl

Publisert 24. mars 2011 09:01

TORREVIEJA

Det var en stolt ordfører Pedro Hernández Mateo som sammen med sjefen for lokalpolitiet Javier Minguez kunne presentere det nye overvåkningssystemet i Torrevieja denne uken. Dette ambisiøse og banebrytende prosjektet har kostet 1,7 millioner euro. Hele 192 sensorer er plassert ved viktige veier og plasser rundt om i kommunen.

Leiebil i Spania, på fastlandet og øyene – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

Forskjellige typer kameraer er plassert ut, blant annet for å overvåke trafikken, og å styrke trafikksikkerheten. Man har egne kamerasystem for å lese av nummerskilt på bilene. Også innbyggernes sikkerhet skal økes ved å ha kameraer på sentrale steder som torg og parker. Et eget system skal overvåke de vernede områdene som Las Lagunas de Torrevieja og La Mata.

Les også: 60 evakuert etter brann i Torrevieja

Samme dag som ordføreren presenterte kontrollsystemet brøt det ut flere branner i nettopp i naturparken på La Mata. Det nye systemet vil gjøre det lettere å oppdage slike branner. Også i flere av byens parker vil slikt utstyr bli utplassert.

Med dette videoovervåkningssystemet ønsker Torrevieja å være helt i forkant. Og best i Spania på sikkerhet for innbyggerne, trafikksikkerhet og vern av grønne områder.