Slik blir prinsesse-parken

Sjømannsprest Helge Pettersson ante ingenting og ble positivt overrasket da Torrevieja kommune fortalte om navnet på den nye parken like ved sjømannskirken.

Terje Aspdahl

Publisert 10. oktober 2008 07:54

TORREVIEJA

– Dette kom som en stor overraskelse. Jeg visste ikke noe om dette før kommunens menn sto på på trappen med nyheten, sier sjømannspresten til Vikingposten.

– Ikke minst trodde vi det gjaldt parken som ligger ved la Siesta-kirken. Det hadde blitt helt feil å oppkalle den parken etter prinsesse Märtha Louise. Den parken hører til nevnte kirke. Men dette gjelder parken som
ligger overfor det nye centro salud, cirka 300 meter fra kirken, som bygges i disse dager. Det synes vi selvfølgelig er stor stas.

For cirka et halvt år siden var ikke parken noe å se på. Det måtte en kraftig dugnad til for å få den pen igjen. Det er nå gjort, og kommunen ville sette nytt navn på den. Etter at det gikk en forespørsel til kongehuset via konsul Tim Kindem, fikk kommunen lov til å bruke prinsesse Märtha Louises navn på parken.

– Parken var ganske sjabby for noen måneder sider. Men kommunen har gjort en flott jobb, sammen med ungdommer de engasjerte i nærmiljøet. Nå er det en flott park jeg håper blir tatt vare på av alle i området, sier Helge Petterson. Han setter stor pris på det tette og nære samarbeidet de har med kommunen. 

– Dette viser at vi er lagt merke til og blir tatt vare på her i kommunen. Men skal jeg være helt ærlig, uten å virke misfornøyd, hadde jeg nok heller sett at gaten som går forbi kirken hadde blitt døpt om til calle/avenida Prinsesse Märtha Louise. Men nå får vi park og det er vi veldig glade og stolte av, fastslår Helge Pettersson.