Arkivet

Slik blir gigantutbyggingen ved El Altet-flyplassen


EL ALTET

El Altet, hovedflyplassen på Costa Blanca, er inne i en gigantisk utbygging. Om vel ett år skal den ta imot like mange passasjerer som Oslo Lufthavn – 20 millioner mennesker i året. Spanias svar på norske Avinor, det statlige selskapet Aena, bruker mye penger på utbyggingen av flyplassen i Alicante.

- Vi investerer mer enn 450 millioner € (3,9 milliarder norske kroner) i utbyggingen. Målet er å gi Alicante flyplass ny infrastruktur og fasiliteter ved hjelp av betydelig mer areal og større og moderne trafikale egenskaper. Utbyggingen skal gi en service av høy kvalitet frem til år 2020. Prognosen for trafikkutviklingen her på El Altet frem til 2020 er på cirka 20 millioner passasjerer, sier informasjonsmedarbeider ved Alicante Lufthavn El Altet, Blanca Albero Petit til Vikingposten.

Les også: Måtte nødlande i Alicante

Parkeringskapasiteten dobles fra 2000 plasser i dag til 4200 offentlige parkeringsplasser om et drøyt år, og så og si alle P-plassene er under tak. Når det gjelder busstrafikken vil også denne dobles. I dag kan flyplassen at imot 31 busser. I 2010 vil dette antallet bli 60 busser. Antall utganger (gates) til flyene vil mer enn dobles fra dagens 12 til hele 26 utganger. Check-in pultene vil øke fra dagens 42 til 96.

- Vi bygger et nytt terminalbygg på 333.500 kvadratmeter. Dagens terminal er på 54.800 kvadratmeter. Dette nye terminalbygget er på seks etasjer og inneholder alt man kan tenke seg å ha på en flyplass. Den nye terminalen vil ha gangbro direkte til den gamle terminalen. I tillegg bygger vi parkeringshus på seks etasjer med et totalt areal på 122.500 kvadratmeter med direkte ankomst fra hovedveien N-338, forteller Blanca Albero Petit.

Les også: Åpner nye ruter fra Alicante

Utbyggingen startet i 2005 og forventes ferdig i 2010. Da vil El Altet bli en av Spanias mest moderne flyplasser, med god plass for reisende.
- Aena og staten gjennomfører en fullstendig renovering og modernisering av infrastrukturen slik at flyplassen effektivt kan ta imot en vekst i lufttrafikken. I tillegg skal vi sikre at tilbudet til våre kunder på El Altet holder en høy kvalitet, sier Albero Petit.

Les mer om:

Reise