Arkivet

Slik blir det endelige 17. mai-programmet


COSTA BLANCA

På grunn av pandemien er det også i år en amputert feiring. Men det er 17. mai-program for de som ønsker å feire dagen sammen med noen flere enn i fjor.På kirkesenteret i Albir blir det et morgen- og formiddagsprogram. Der starter det med flaggheising og en 17. mai-brunsj fra klokken 09.30 til 11.45. Deretter blir det en gudstjeneste klokken 12.

– Vi holder oss til morgenen og formiddagen. Arrangementet krever påmelding, og under brunsjen er det lagt opp til at alle blir sittende ved bordene sine, sier daglig leder Erik Faye Lindvig til Vikingposten.

På Sjømannskirken på La Siesta i Torrevieja er det som tidligere meldt et todelt program med flaggheising og frokost fra klokken 09.00. Familiearrangementet om ettermiddagen er delt i to puljer.– Første lag klokken 16.00 er fulltegnet med 50 som er maks antall, men det er plasser på lag to som er klokken 18.30-20.30, kan sjømannsprest Anita Dalehavn fortelle.

Den norske skolen i Rojales (DNSR) har i år også et noe bredere program enn i fjor.

– Selv om vi ikke kan feire på tradisjonelt vis med tog i gatene på formiddagen og storfeiring i Sjømannskirken med taler, leker, pølser, brus og is etter toget, så skal vi selvfølgelig ha en superfin dag og feiring. Til daglig er elevene delt inn i kohorter i friminuttene, og det er på den måten feiringen i år vil foregå også, på trygg corona-vennlig vis, sier rektor Signy Munkeby.

Sett denne? Lærere har fått millionkompensasjon etter usaklig oppsigelse

Slik oppsummerer Munkeby skolens program for nasjonaldagen 2021:– Klokken 08.00 er det flaggheising på skolen ved verdens beste Russ 2021. 17.mai for elevene i grunnskolen feires kohortvis på følgende måte:1.-4. trinn skal feire 17. mai i Pinjeskogen i Quesada. Vi skal ha 17. mai-natursti, sekkeløp, potetløp og vannsvampekast på lærere. Foreldrene kommer for å grille sammen med oss, og da skal vi også fremføre «Til Dovre faller». Vi prøver å opprettholde tradisjonsrik feiring, og skal selvfølgelig også spise masse is.

17. mai 5.-7.trinn:– Vi feirer dagen på skolen og vi starter med nyheter fra feiringen i Norge og videre aktiviteter knyttet til nasjonaldagen. Etter hvert samles vi i hallen og får tale for dagen av elever fra 5.,6. og 7.trinn og meg. Vi skal selvfølgelig synge nasjonalsangen, og det blir nok lyd av korpsmusikk. Vi skal danse 17.mai-dansen, «Til Dovre faller»! Deretter blir det tradisjonell 17.mai-feiring med leker som boksekasting, sekkeløp og svampekast.For 8.-10.trinn foregår feiringen på «Skolestranda» i Guardamar med ulike oppgaver i stasjoner. Det blir 17. mai-lunsj og 17. mai-aktiviteter. 10. trinnet avduker og starter salget av  tradisjonsrike «Årboka» med minner fra hele skoleåret samlet mellom to permer, sier rektor Munkeby.

Les mer om:

Nyheter