Slik blir 22. juli-monumentet som skal reises i Alfaz del Pi

Klubbhuset til Den Norske Klubb Costa Blanca vil få et spesielt kunstverk på sin tomt – en stor skulptur til minne om ofrene på Utøya og i regjeringskvartalet.

Spaniaavisen

Publisert 6. januar 2012 13:27

ALFAZ DEL PI

Det er kunstneren Agustín Ibarrola Goicoechea fra Baskerland som gir gaven gjennom kommuneledelsen i Alfaz del Pi. Kunstneren er kjent i Spania som en mann som tar avstand fra alt som har med terror å gjøre. Nå vil han hedre ofrene fra 22. juli på Utøya og i regjeringskvartalet.

– Ja, vi er blitt tilbudt et monument fra kommuneledelsen i Alfaz del Pi, noe vi synes er ærefullt. De ønsker at vi skal sette opp monumentet på tomten kommunen har donert til våre nye klubblokaler. Arkitekten har allerede fått beskjed om å tegne det inn. Monumentet blir stort, men jeg synes det bare er med på å gjøre en av de høye veggene et litt mindre preg. Vi har fått høre at kunstneren Agustín Ibarrola Goicoechea føler sterkt med nordmennene som opplevde denne tragedien, sier Bjørg Svedbergh til Vikingposten.

Les også: Går sammen om å reise 22. julimonument i Alfaz del Pi

Fra Alfaz del Pis side ønsker man å vise sin respekt med ofrene fra et land som har så tett tilknytning til kommunen. Kommunen huser da også den største norske kolonien på Costa Blanca. Alfaz del Pi arrangerte også en minnemarkering mandag 25. juli utenfor rådhuset – en markering som fikk stor oppmerksomhet over hele Spania.

Her finner du over 30 boliger til salgs på Costa Blanca

– Vi er like mange nordmenn her nede som i en middels stor kommune hjemme i Norge. Alfaz del Pi tar virkelig godt vare på oss nordmenn. Vi kunne ikke bodd i en bedre kommune i Spania. Klubben blir invitert med på alle store arrangementer i kommunen, og så tror jeg de ser på oss nordmenn som en ressurs. Men kommunen er ikke bare god til å ta vare på nordmenn. De driver en integrering av utlendinger det virkelig står respekt av, sier Svedbergh.

Spaniaavisen.no – ingen dekker det norske Costa Blanca som oss!