Slik blir 17. mai-programmet på Costa Blanca

Torsdag skal nordmenn på Costa Blanca feire seg selv. På Skipperstuen i Alfaz har de bordet dekket med ekte norsk mat.

Spaniaavisen

Publisert 10. mai 2012 08:45

ALFAZ

Pølser, lapskaus, is og kaker. Slik begynner menyen på Skipperstuen nasjonaldagen. Etterpå er det champagne, melon med skinke og asparges, avkokt laks og jordbær med krem. Innimellom blir det tid til både flaggheising, borgertog og annet som hører til på 17. mai.

– Jeg regner med fullt hus 17. mai. Vi har satt en grense på 50 personer til middagen om kvelden. Men vi har plass til langt flere på vår store terrasse. Alle skal få både mat og noe godt å drikke hos oss, sier servitør Martin Larsson til Vikingposten.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Selv om Larsson er svensk, har han et lidenskapelig forhold til 17. mai. Han har bodd i Norge i 15 år, og feiret nasjonaldagen en rekke steder i landet. Fra Finnmark til Oslo. De siste to årene har han bodd i Alfaz.

– Jeg stortrives med nordmenn. I Sverige har vi ikke samme tradisjon for å feire nasjonaldagen som vi kaller Svenske Flaggans Dag. Det blir en litt flau feiring i forhold til den dere nordmenn klarer. Hos oss på Skipperstuen åpner vi klokken 12 torsdag 17. mai. Vi kommer til å holde det gående til langt ut i de små timer denne dagen med levende musikk etter festmiddagen, sier Larsson.

Les også: Nordmenn starter opp internatet i Alfaz igjen

Sør på kysten er det også i år et variert program for dagen. Et av høydepunktene er når 13 år gamle Daniel Johansen Elmrhari skal opptre. Daniel er danser og vinner av Norske Talenter 2011. Hans store forbilde er Michael Jackson. Daniel startet med MJ inspirert dans, men gikk over til mer hip hop inspirert dans litt senere. Nå opptrer Daniel så ofte han kan med hip hop dans ispedd en hel del Michael Jackson ”moves”. Daniel lever og ånder for dansen.

Programmet Torrevieja:
08.30: Enkel frokost på kirken. Kransepålegging, flaggheising og enkel morgenbønn.
10.30: Samling ved Hombre del Mar, statuen nede ved starten av strandpromenaden. Sløyfer og flagg selges.
11.00: Toget starter. Politiet leder og sperrer gatene.
11.45: Ankomst parken. Salg av mat og drikke og loddsalg.
12.30: Elever fra DNSR opptrer. Tale for dagen av Stortingets visepresident Akhtar Chaudhry. Allsang. Opptreden av vinneren av Norske Talenter 2011, danseren Daniel Elmrhari.
14.00: Feiring i kirken. Salg av mat og drikke. Sang av Gospelkoret og tale av elevrådsleder ved DNSR, Kine Tronstad. Leker for barna ute. Lynlotteri med mange fine premier.
17.30: Avslutning i kirken.
19.00: Middag i Den norske Klubben. Påmelding.

Programmet Alfaz del Pi
08.00: Flaggheisning på Den norske skole Costa Blanca
10.00: Festgudstjeneste i Minnekirken
10.45: Barnetoget går fra Minnekirken og ned til Solgården
11.30: Leder på Solgården, Pablo Sbertoli, ønsker velkommen. Tale for dagen ved Helen Bjørnøy. Salg av brus og is. Solgården spanderer pølse på alle deltakerne i anledning sitt 40-årsjubileum.
14.30: Borgertoget går fra Hotel Moli, via rådhuset og ned til Casa de Cultura.
15.00: Arrangement på Casa de Cultura. 17.mai-komiteens leder, Eskild Bunes ønsker velkommen. Ordfører Vicente Arques vil holde en kort hilsen og tale ved Helen Bjørnøy.
19.00: Festmiddag på Hotel Rober Palas. Den Norske Klubben Costa Blanca arrangerer. Påmelding.