Slik ble drømmen om å bo i utlandet en realitet

Pål Einar (33) er ny lærer på Albir-skolen.

Spaniaavisen

Publisert 6. september 2013 07:04

ALBIR

Lærer Pål Einar Jensen (33) fra Mosjøen var like spent som elevene da den norske skolen i Albir var i gang igjen.

Helgelendingen har vært ansatt på Buvik barneskole i Skaun Kommune sør for Trondheim de siste årene. Men så tok han mot til seg og søkte på lærerjobb i Spania. Familiens drøm om å bo i utlandet er år ble plutselig en realitet da han fikk tilbud om jobb på den norske skolen i Albir. Kona, som jobber i barnehage, fikk et år permisjon. Dermed dro de av gårde hele familien med tre barn på seks, åtte og ni år.

Les også: Fem videokameraer skal overvåke den norske skolen i Alfaz

Det er alltid veldig mange lærere som søker jobber i Spania. Pål Einar ble ventelig veldig glad da han kom gjennom nåløyet i jobbintervjuet og dermed får undervise alle på ungdomsskoletrinnet på den lille hvitkalkede skolen med vel 60 elever i Albir. Han har jobbet mye med skoleoppsetninger, og er også utdannet spesialpedagog fra Høgskolen i Sør Trøndelag (HiST). Totalt er det hele fire nye lærere i Albir i år.

– Oppstarten med elevene har gått veldig fint. Elevene ser ut til å trives godt, og jeg synes vi har fått en god tone i klasserommet. Når det gjelder sal og scene, så har vi allerede startet planleggingen av en juleforestilling. Vi satser også på å starte opp en elevbedrift i løpet av de første ukene, sier Pål Einar Jensen til Vikingposten.

Det er valgfaget sal og scene som står hans hjerte nærmest.

Les også: Skolestart i Rojales i nye lokaler

– I familien min er vi veldig glade i sang og musikk, så dette er ekstra spennende. Hjemme i Norge er det mannskor på fritida, men her blir det kanskje golf. Uansett, dette blir et år med hovedsakelig unger i fokus, sier Jensen.

Rektor Linn Bakklund Strømsnes, opprinnelig fra Bodø, har bygd opp skolen siden 2002. Hun opplyser at 40 av elevene går på småtrinnet, mens det er vel 20 elever ved ungdomsskolen. Skolen opererer med sammenslåtte klasser og gruppeundervisning for å få all fag- og timefordeling til å gå opp godt, samt sikre kvalitet på undervisningen.

– Det har vært formidabelt med søkere til skolen vår i år. Det var cirka 200 søkere til de 60 plassene vi har, avslutter Linn Bakklund Strømsnes.