Slapp spansk skattekrav

 Jakob Frøyland er et levende bevis på at spanske skattemyndigheter må gjøre retrett.

Spaniaavisen

Publisert 1. oktober 2010 17:43

TORREVIEJA

Jakob Frøyland kjøpte blokkleilighet i Torrevieja i 2007. Alt gikk fint i forbindelse med kjøpet. Stor var derfor overraskelsen da han i fjor sommer mottok et krav fra skattemyndighetene i Spania på over 3.000 euro.

– Jeg skjønte ingen ting av brevet, som jeg mottok rekommandert. Kanskje hadde de forsøkt å sende meg det tidligere, men jeg oppholder meg her bare i kortere tid hver gang. Uansett tok jeg med meg brevet til Lundquist & Nielsen, som holder til rett borti gata. Mona Nielsen oversatte brevet for meg, og ga meg råd om hvordan jeg skulle gå fram, forteller Jakob Frøyland.

Les også: Slik unngår du skattesmell på boligkjøpet

Mona Nielsen kunne forsikre ham om at han ikke var den eneste som hadde mottatt pålegg om ekstra overdragelsesskatt. Myndighetene mente Frøyland hadde kommet for billig ut av huskjøpet sitt.

– Advokatkontoret Ripoll hadde erfaring med å føre sånne klagesaker for retten. Så jeg tok kontakt med Torvald Fors der. Jeg betalte 250 euro, og deretter overtok han hele saken. I sommer kontaktet Fors meg for å høre om jeg hadde fått svar fra retten. Det hadde jeg ikke. Etter noen dager, blant annet etter purring fra Fors, kom svaret. Jeg slipper å betale noe som helst av den ekstra skatten. Det tok sin tid, men jeg er naturligvis glad for å slippe den ekstra regningen, uttaler Jakob Frøyland.

Les også: Slik er den nye boligskatten

Seniorrådgiver Torvald Fors hos Ripoll advokater bekrefter historien til Frøyland. Den ekstra skatten han opprinnelig ble pålagt å betale var i forbindelse med huskjøpet. Nesten alle som kjøper hus i dag vil oppleve at myndighetene krever ekstra overdragelsesskatt. Dette på grunn av at prisene er lavere enn for få år siden. Advokatkontoret har ført mange lignende saker for retten, og fått medhold hver gang.