Slakter årets Copa del Sol

Fotballekspert Lars Tjærnås har ikke mye fint å si om turneringen ved Mar Menor.

Spaniaavisen

Publisert 6. februar 2014 18:07

MAR MENOR

Copa del Sol er ment å gi de norske lagene internasjonal matching før de skal ut i Europacuper. Men i år var det bare ett eneste godt utenlandsk lag med. Astra får godkjent av fotballeksperten – ingen andre.

– Costuleni fra Moldova og Daugava fra Latvia hadde det til felles at de knapt traff en spiller med samme farge på drakta med en pasning. Men de gjorde sitt beste, og oppførte seg ordentlig. Det var verre med Benfica Luanda fra Angola. Dette laget hadde til felles med sin navnebror fra Portugal at de hadde drakter og spilte med en ball av samme størrelse. Det stopper der. De var ikke gode. Og de var farlige å spille mot, skriver Tjærnås i sin blogg hos Aftenposten.

Han ser bare to løsninger for å få opp nivået på Copa del Sol-turneringen på La Manga og i San Pedro del Pinatar. Flere prispenger som lokker bedre lag, eller:

– Eller så må vi sette strek og lage en mindre turnering. Dette var som å gå på bensinstasjonen på julaften og handle en sliten konfekteske etter å ha glemt gullsmeden dagen før. Det hadde vært bedre å la være. Dessuten må det gjøres en helt annen research på de lagene som får være med, slik at en i hvert fall ikke risikerer helsa i løpet av 90 minutter, mener Tjærnås.