Skyr denne byen på grunn av kriminaliteten

Britiske turister velger andre reisemål | Hevder kommunen underrapporterer om lovbrudd.

Spaniaavisen

Publisert 21. oktober 2013 11:38

BENIDORM

En felles sosial engelsk facebookgruppe har bestemt seg for å rapportere om økningen i kriminalitet i det engelske strøket av Benidorm.

David G.Cooke, kjøpmann i Benidorm, er talsperson for facebookgruppen British Benidorm eller International English Speaking Association of the Costa Blanca, som de også kaller seg på nett.

– Majoriteten av handelsstanden i sektoren Rincon de Lois i Benidorn har holdt seg tause i årevis angående den økende kriminaliteten, hevder Cooke overfor Informacíon.

En av grunnene til tausheten er at mange kjøpmenn er engelsktalende, og dermed kommuniserer dårlig med politiet. 

Finn hjelp i vår bransjeguide her

Rundt tusen mennesker har sluttet seg til facebooksiden. 
– Hvis turistene slutter å komme i vinterhalvåret vil Benidorm bli som Denia eller Peniscola, hevder facebookvennene. 

I mai ble siden åpnet av seks venner for å si i fra om hva som skjer. Rundt tusen personer har sluttet seg til facebooksiden til nå. 

På siden snakkes det om tyverier som har skjedd og turister advares mot lommetyver. Gruppen mener at de offisielle myndighetene i Spania rapporterer helt feile og altfor lave tall når det gjelder kriminaliteten i Benidorm. Alle kan lese på facebook hva folk sier.

– Folk føler seg tryggere i andre europeiske destinasjoner, hevder gruppen.

Representanter for British Benidorm har møtt Benidorms ordfører Don Pancho flere ganger for å spørre om hva som kan gjøres med situasjonen, for eksempel så er organisert tigging i Benidorm et stort problem. 

Ordføreren har lovt økt sikkerhet og flere overvåkingskamera. Gruppen ønsker også at SATE (politikontor for utlendinger) bør flyttes til Rincon, mye fordi eldre mennesker og vinterturister sliter med å finne ut hvor de skal gå for å rapportere tyverier.