Skylder 60 euro - kan miste huset

Gikk fra Elche til Madrid i protest.

Spaniaavisen

Publisert 22. mars 2009 09:55

ELCHE

To menn fra Elche har gått 430 kilometer fra Elche til Madrid fordi de ikke klarer å betjene lånene sine. 41 år gamle Segundo Gerardo Quiñones og 47-årige José Manuel Alcázar tok fatt på turen 3. mars. Etter to og en halv uke nådde de Madrid fredag. Der ble de møtt av rundt 200 mennesker på Puerta del Sol.

Mennene forteller at 650 familier i Elche er i samme situasjon, og vil at regjeringen skal følge Obamas eksempel og be bankene om utsettelse på lån i stedet for å ta over eiendommene. De ønsker å betale gjelden sin, men på en måte de kan leve med. De ønsker dessuten mer imøtekommenhet fra bankene i disse tider.

Til tross for at huset ble auksjonert bort i februar, sitter Alcázar-familien igjen med gjeld på 190.000 euro. Dette er mer enn hva lånet lød på da de tok det opp for noen år siden. Familien til den andre fotgjengeren lever med trussel om auksjon 22. mai.

De hevder at de bare skylder banken 60 euro, fordelt på tre innbetalinger á 20 euro. Familien tror at banken vil ha dem ut av huset fordi de har klaget over behandlingen de har fått på TV.

Over 1000 kunder i Caja Madrid leverte fredag inn søknader om reforhandling av lånene.