Skuffet over Aps tomme løfter Se video

Direktør Inger Kraver og Reuma Sol ble lovet penger gjennom Statens Behandlingsreiser av statsminister Jens Stoltenberg 16. mai da han holdt tale på senteret i Alfaz. Det kom ikke en krone.

Spaniaavisen

Publisert 19. oktober 2009 11:23

ALFAZ DEL PI

Inger Kraver er skuffet. Hun vil likevel ikke legge skylden på statsminister Jens Stoltenberg alene. Selv om han var på besøk hos henne for fem måneder siden.

– Jeg er skuffet over statsbudsjettet som ble lagt frem i forrige uke. Der har Statens Behandlingsreiser ikke fått de økte bevilgningene de ble lovet. Vi har kontrakt med Statens Behandlingsreiser ut 2010, og merker ikke dette før året etter. Men når man ser den fantastiske effekten slike opphold har for pasientene, skjønner jeg ikke at staten ikke vil øke bevilgningene, sier Inger Kraver.

Les også: Spania-pensjonister må snart belage seg på kildeskatt

Reuma Sol er et senter som virkelig har merket de urolige økonomiske tidene på regnskapet. 90 prosent av deres inntekter kommer fra gjestebetalingen. En svikt i belegget får derfor dramatiske følger for dem.

– Først fikk vi finanskrisen og så svineinfluensaen. Dette har vi helt klart merket, og vi har redusert våre utgifter. Nå håper vi bare de fleste eldre og andre i risikogruppen har fått vaksinen mot svineinfluensaen, slik at vi snarlig får opp besøkstallet igjen, sier Kraver.

Se video under.