Skriver på gitarbok i Spania

TNT-gitarist Ronnie Le Tekrø finner roen og lar seg inspirere av Costa Blanca. Sånt blir det bok av - rockebok.

Terje Aspdahl

Publisert 17. september 2008 10:32

TORREVIEJA

– Jeg har lært meg å være kreativ her her nede. I alle fall noen timer hver dag. Så sprer jeg det heller over flere dager, gliser Ronnie Le Tekrø. Han er i gang med en lærebok for gitarspill – en avløser for Lillebjørns Nilsens bok som kom i forrige årtusen.

– Jeg har samlet mye gitarmateriell gjennom årene. Og siden det er et rimelig dårlig utvalg av lærebøker for de som vil spille rockegitar føler jeg det er på tide med en komplett guide for for rock’n roll-gitarister, sier totningen som naturlig nok har plukket en del fra andre gitarister til bokprosjektet.

Supergitaristen har hatt leilighet på Playa Flamenca i Torrevieja siden 1984. Det er her han får ideene og motiveres til et hektisk liv med rock’n roll i blant annet bandet TNT. Da er det kanskje ikke så rart at forarbeidet til boken blir gjort her på Costa Blanca.

Boken skal gis ut på Bazar forlag og redaksjonssjef Børge Lund (34) har store forventninger til boken. – Vi har kun et standardverk i bokform om gitarspill. Det er boken til Lillebjørn Nilsen. Det er en bra bok, men det er lite å støtte seg på for en som vil spille rock’n roll, forteller Lund til Vikingposten.

Redaksjonssjefen har tatt turen til Costa Blanca for å følge bokprosjektet til Ronnie Le Tekrø.

– At vi valgte Ronnie til å gjennomføre dette er helt naturlig. Han er en av kanskje verdens beste gitarister. I tillegg er han norsk.

– Dette vil bli en bok for de som kan noen grep fra før, men den skal ikke være for spesialisert, fastslår Ronnie Le Tekrø.
Se Ronnie Le Tekrø med gitaren i TNT-videoen under.