Skriver evighetsavtale med Betanien i Alfaz

Sikrer driften for mange år.

Spaniaavisen

Publisert 15. september 2011 05:42

ALFAZ DEL PI

Betanien har skrevet under ny samarbeidsavtale med Bergen kommune. Avtalen er om leie av 19 plasser og sikrer driften av sykehjemmet i lang, lang tid fremover.

Bergen kommune har i ti år leid alle 25 plassene ved Fundacion Betanien i Alfaz. Nå i høst gikk avtaleperioden ut, og mange var spent på om den ble fornyet, og den eventuelle varigheten på avtalen.

Her kan du melde deg på vårt nyhetsbrev – få nyhetene på epost når de skjer

Riktignok reduserte Bergen kommune fra 25 til 19 plasser, men den nye avtalen er ifølge direktør Marit M. Wolfe evigvarende, og dermed bedre for dem enn en tiårig avtale med opsjon, som de tidligere hadde.

– Vi har til nå hatt ti år med god samhandling med Bergen kommune som vår kunde. Avtalen vi hadde med dem skulle reforhandles i år, og vi er veldig godt fornøyde med å ha fått en evigvarende avtale på plass. I den avtalen har vi tre års gjensidig oppsigelse. De seks plassene Bergen ikke lenger vil leie, skal vi i første omgang bruke selv. Vi har et stort oppussingsprosjekt på gang hjemme i Bergen. Der skal Hospitalet Betanien pusses opp, og vi tar imot beboere som må flytte ut for en kortere periode, forteller Marit M. Wolfe til Vikingposten.

Nyhetssøk om Alfaz del Pi – ta en titt her

Sykehjemmet i Alfaz ser lyst på fremtiden selv om de må fylle seks av 25 plasser på egenhånd. I motsetningen til andre sykehjem i området, kommer Betanien til å ha få problemer med å skaffe egne pasienter når de er ferdige med oppussingen i Bergen.

– Vi vet at Trondheim ikke klarte å leie ut sine 24 plasser ved sykehjemmet i Villajoyosa for nesten et år siden. Dessuten sliter Oslo veldig med å klare å sende eldre og pleietrengende ned til Spania, selv om de har reservert flere titall plasser. Hvorfor skal dere klare dette?
– Jeg er absolutt ikke redd for at vi skal brenne inne med de seks plassene. Jeg ser et klart behov for slike plasser i fremtiden. Dessuten har vi på Betanien skaffet oss en lang og god erfaring gjennom driften her i ti år. Vi har en god dialog med Bergen kommune, som har vært vår partner i de første ti årene. I løpet av de ti årene har vi utvekslet erfaringer med Bergen kommune innenfor eldreomsorgen. Noe som har ført til at vi er blitt bedre og bedre. Vi har god kvalitet på produktet vårt, og scoret høyt på en stor brukerundersøkelse gjennomført i Bergen tidligere i år. I tillegg har vi en stabil og dyktig stab. Hele gjengen her er et godt team, sier Wolfe.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

– Hvorfor klarer ikke andre kommuner i Norge å fylle institusjonene sine her i Spania da?
– Det har jeg absolutt ingen kommentarer til.

Etter Trondheim kommune ga opp å leie bort sine 24 plasser på Vistamar i Villajoyosa, og heller bruke dem selv, er også dette sykehjemmet i full og god drift.

Etter det Vikingposten kjenner til driver også CAN i Altea (Bærum kommune) med fulle hus. Dette gjelder også El Romeral i Alfaz. Dette sykehjemmet eies og drives av fire kommuner i Østfold. Rygge, Spydeberg, Skiptvet og Askim.

De to aktørene i området som ikke har fått til dette med eldreomsorg på Costa Blanca er Oslo kommune og Solgården.
Oslo kommune prøvde å bygge eget sykehjem i Altea, og endte opp med ingen ting annet enn en regning på over 30 millioner for absolutt ingen ting.

Solgården bygde et helt nytt bygg, Casa 7, med tanke på utleie til norske kommuner som ville ha plasser i Spania. De fikk så å si ingen respons for dette, og har i stedet måtte bruke de nye og dyre lokalene til sitt vanlige formål.