Skremt av alle boliginnbruddene

Her slår tyvene til tre ganger i uken.

Spaniaavisen

Publisert 5. mars 2014 09:53

CARTAGENA

Tre måneder med sammenhengende boligraid skremmer innbyggerne i Isla Plana i Cartagena (Murcia). De har nå plassert skilt på spansk og engelsk langs kysten for å advare mot tyvene.

Fra slutten av november i fjor til slutten av januar i år har tyvene slått til med jevne mellomrom og opptil tre ganger i uken. 

Et tysk par på ferie i området ble offer for tyvene 15. januar i huset de hadde leid i nærheten av urbanisasjon La Mojonera. De fikk frastjålet alt av vedisaker samt kontanter de hadde oppbevart i huset. 

Tyvene er spesielt interessert i smykker, elektronikk, klær og penger. De tar seg inn i husene via balkongen eller ved å skru løs vinduene. 

Beboerene i området er redde. Selv om politiet patruljerer ofte i området og de fleste nå har installert alarm, føler de seg utrygge.

De bestemte seg for at noe måtte gjøres og gikk sammen om å advare mot tyvene. De har nå satt opp dusinvis av plakater langs kysten med tekst på spansk og engelsk hvor det står «Hjelp oss å fange tyvene» og ber om at politiet kontaktes umiddelbart om noe mistenkelig obeserveres.