Skreien har kommet til Costa Blanca

Eksklusiv norsk fisk i salg i gorumetbutikk og utvalgte restauranter.

Spaniaavisen

Publisert 1. oktober 2010 05:50

ALICANTE

Bare de aller beste restaurantene i Alicante-området får lov til å servere fiskeprodukter fra Lofoten Exclusive. Denne uken hadde fiskematprodusenten presentasjon for utvalgte restauratører på Costa Blanca. Men det nyeste nå er at også herr og fru Hvermansen kan få tilgang på fisken fra Lofoten Exclusive.

– Vi har inngått en avtale om å selge våre produkter i gourmetbutikken til El Corte Ingles midt i Alicante. Dette er den eneste plassen man kan få kjøpt produktene her i Spania. Ellers selger vi dem bare til noen utvalgte restauranter, forteller daglig leder i Lofoten Exclusive, Frank Storvik til Vikingposten.

Denne uken var han på ”signingsferd” i Spania sammen med en av verden beste vinsmakere, svenske Søren Polonius. Han jobber til vanlig som sommelier. Det vil si vinkelnere, eller eksperter på det meste av tilbehøret til mat.

Les også: Verdensnyhet fra Lofoten presentert i Torrevieja

– Jeg ble dradd inn i dette med Lofoten Exclusive av min venn og kjøkkensjef Andreas Linde. Han inviterte meg og damen min til hytten hans nord i Sverige, og der ble vi servert tørrfisk fra Lofoten Exclusive. Dette er noe av det beste jeg har smakt, og jeg ble tent på disse produktene, sier Søren Polonius til Vikingposten.

Når Søren Polonius sier at dette er noe av det beste han har smakt, er det rett og slett en hedersbevisning. Til vanlig er han ansvarlig for både mat og vinen på restaurant F12 i Stockholm, og deres seks andre restauranter rundt om i Sverige. En eksklusiv gruppe restauranter.

Les også: Smuglingsforsøk falt i fisk

– Vi selger allerede våre fiskeprodukter til to meget gode restauranter i San Sebastian. Når man kommer inn på deres marked vet man at produktene er i ypperste klasse. Den nærmeste uken skal vi rundt på Costa Blanca og presentere oss for de beste restaurantene her. Blant annet så har vi seks av de fineste restaurantene i Alicante til prøvesmaking fra tirsdag til torsdag denne uken. Neste uke er det en restaurant i Torrevieja vi skal til. Men for oss er det viktig å formidle at alle kan nå ta turen til gourmetbutikken hos El Corte Ingles og kjøpe tørrfisken selv, sier Frank Storvik.

Også ledelsen ved El Corte Ingles er fornøyd med å få Lofoten Exclusive sine produkter i hyllene.

– Dette er et spesielt produkt. Et eksklusivt produkt som passer rett inn i varesortimentet i vår gourmetbutikk. I vår gourmetavdeling har vi bare de beste produktene innen hver nisje. Hos oss skal alt vi selger ha høy kvalitet, sier markedssjef for El Corte Ingles i Alicante, Silvia Aguilar Juan.