Skoleutbyggingen i full gang på Costa Blanca video

Skolene i Alfaz og Rojales bygger ut.

Spaniaavisen

Publisert 13. september 2012 06:35

COSTA BLANCA

Den Norske Skolen i Rojales er i likhet med Den norske skole Costa Blanca i full gang med å reise sitt nye skolebygg. De norske elevene på Costa Blanca skal om noen måneder få langt mer plass å boltre seg på.

I Rojales vil det nye bygget ha en grunnflate på 270 kvadratmeter. Bygget blir på tre etasjer, noe som gir både elever og ansatte langt mer plass.

Finn hjelp i vår bransjeguide her

– Vi er godt fornøyd med framdriften på byggeprosjektet Vi ser fram til å få god plass til blant annet lager og arkiver. Vi bygger en etasje delvis under bakkenivå, derfor har det vært pigget og gravd her i ukevis i sommer.

Grunnarbeidet med sokkelen er godt i gang. Entreprenøren har over 20 tonn armeringsjern på plass i grunnen. Etter planen skal byggingen ta ti måneder.
Det vil si at vi er ferdige i god tid før neste skoleår, forteller rektor ved Den Norske Skolen i Rojales, Signy Munkeby til Vikingposten.

Her finner du 50 boliger til salgs

Hun legger til at målet med utbyggingen i første rekke ikke er å utvide antall godkjente skoleplasser, men å få bedre plass til dem som de allerede har godkjenning for.

Den norske skole Costa Blanca, som ligger øverst i Alfaz, utvider også sin bygningsmasse ganske formidabelt. Ny idrettshall og ni klasserom skal stå ferdig til påsken 2013. Totalt bygges det over 700 kvadratmeter med skolebygg.

– Tirsdag denne uken kom både søylene til selve bygget, og elementene til veggene rundt idrettsbanen. Entreprenøren var nødt til å stenge trafikken rundt skolen for å klare å kjøre de lange trailerne hit. Vi er i rute med utbyggingen og regner med å ta i bruk lokalene etter påsken 2013, sier rektor Knut Lithell.

Ved DnsCB må de ha mer plass for å kunne ta imot alle elevene. Videregående skole leier i dag lokaler i Alfaz del Sol. Skolen har 70 elever ved feriesenteret.

Se video under her