Skoleutbyggingen er i full gang i Alfaz

Nybygg skal stå klart i februar.

Spaniaavisen

Publisert 27. juli 2012 08:37

ALFAZ

Store gravemaskiner og lastebiler har overtatt skolegården mens elever og lærere er midt i sommerferien. I februar skal ni nye klasserom, ny idrettshall og flere andre fasiliteter stå klare for elevene.

Rektor Knut Lithell smiler om kapp med sommersolen nord på Costa Blanca for tiden. Skolens nye utbyggingsprosjekt er i full gang. Nå skal det graves, mures og bygges i over seks måneder. Rekordsøkningen til skoleåret 2012/13 har satt dype spor i skolegården allerede.

Interessert i det som skjer i Alfaz? Finn nyhetene her

– Vi har engasjert entreprenørfirmaet JPC fra Finestrat til å stå for hele utbyggingen. De var klart billigst og best under anbudsrunden. I tillegg har vår advokat sjekket dem med lys og lupe slik at vi er sikre på at de er solide. Nå holder de på med utgravingen. Hele den gamle idrettsbanen er gravd bort, og de har gravd seg ned minst to meter i forhold til der kunstgressduken lå tidligere. Skolen har kontraktfestet at utbyggingen skal være klar i februar. Frem til det kommer vi til å ha alternative lokaler for videregående skole i Alfaz del Sol, forteller Knut Lithell til Vikingposten.

Nybygget skal bygges over eksisterende fotballbane, og dermed blir det både ni nye klasserom og en stor idrettshall under. Idrettshallen kommer til å ha kunstgressdekke og ha en høyde under taket på seks meter. Dette vil også bli skolens nye allrom. Her kan man avholde konserter, store fester og ikke minst alle kroppsøvingstimene til skolens over 300 elever neste år.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Frem til utbygget står klart må elever og lærere belage seg på noen nye utfordringer. Blant annet har de mistet idrettsbanen frem til alt er klart igjen. Dessuten må altså videregående elever og lærere være i andre lokaler.

Verken skolens ledelse eller styre vil kommentere kostnadene med utbyggingen, men etter det Vikingposten kjenner til kommer hele prosjektet til å koste over en million euro.