Skolene stenger - for få barn

Landsbyene i Alicante-provinsen taper terreng.

Spaniaavisen

Publisert 18. februar 2009 16:21

ALICANTE

Minst seks skoler i Alicante-provinsen har stengt dørene de siste ukene. Det er rett og slett for få barn på småstedene til å forsvare fortsatt drift. Barneskoler i Gorga, i nærheten av Alcoi, L’Abdet, Alcoleja og Balones, mellom Alcoi og Guadalest, Cases del Senyor i nærheten av Monóvar og L’Atzúvia i nærheten av Pego, har lukket og låst skoleportene.

Les også: Best i klassen

Nasjonalt statistikkinstitutt (INE) opplyser at mens småbyer med mer enn 10.000 innbyggere har økt befolkningen med rundt syv prosent de to siste årene, opplever de mindre stedene kraftig nedgang. Noen områder har færre enn 20 barn i skolekretsen, hvilket gjør det uøkonomisk å holde skolene åpne.

Dette dreier seg om grisgrendte strøk som Alcoi-, Elche- og Elda-områdene, samt deler av Marina Alta og Marina Baixa. Alle et godt stykke fra den tett befolkede kysten.

Les også: Populært mediestudium i Rojales

Spanias nåværende fødselsrate er én av de laveste i Europa, med bare 1,4 barn per kvinne. Selv om dette er den høyeste raten siden 1990, skyldes det hovedsakelig immigranter, som står for én av fem fødsler totalt.