Skoleelever møtte veggen video

August Torwig og de andre 5. og 6. klassingene ved Den norske skole Costa Blanca hadde sist uke en annerledes skoledag. De hang i fjellveggen i flere timer, og overnattet oppe i fjellene i Sella.

Spaniaavisen

Publisert 11. november 2010 11:14

ALFAZ/SELLA

Lars Dybing driver til daglig Dybing Xsports And Events i Norge.
Den tidligere kapteinløytnanten og dykkerinstruktøren fra Sjøforsvaret har drevet som ekstremsportsinstruktør i en årrekke i Norge. Sist uke tok han og kona med seg to klasser fra DnsCB ut i naturen. For fjellklatring og overnatting.

En av elevene som koste seg på den annerledes skoledagen var August Torwig (11) fra Alfaz.

Les også: Russlands førstedame på ferie i Alfaz

– Dette er skikkelig gøy. Mye gøyere enn skole. Men det er skummelt når vi skal gå nedover fjellet etter å ha klatret opp. Veldig skummelt å se nedover. Og så synes jeg det var tungt i beina når jeg klatret. Jeg kan godt tenke meg å klatre mer, sier August Torwig til Vikingposten etter to timer med aktiv fjellklatring.

– Elevene har vært flinke. Alle har brutt en del grenser i dag. De har lært seg selv å kjenne. Vi delte klassen opp i tre puljer av seks elever. De fikk alle klatre i to timer hver. Så mye de orket. Jeg og kona sto nede og sikret, forteller Lars Dybing.
Han har selv en sønn på dette klassetrinnet, og det var derfor han foreslo for lærer Gunnar Kivle å ta elevene med ut i naturen for en dag med nye opplevelser og læring.

Les også: Satser i tøft marked i Alfaz

Også kona Tine Fauske er en ivrig fjellklatrer. Hun bistod med hjelp i fjellveggen hele dagen.
– Fjellklatring handler mest om egen psyke. Hvis elevene tror de klarer å nå toppen, klarer de som oftest det. Begynner man å se nedover og tenke på at dette er skummelt, blir man fort redd og mister grepet, sier Tine Fauske.

– Man må stole på tauet og utstyret. Alle elevene har vært med og knyttet knuten de er festet med. De skal også være med meg og teste utstyret hver gang de skal opp i fjellveggen. Vi kjører alltid de samme sikkerhetsprosedyrer uansett hvem som klatrer. Om det er små barn eller skikkelige proffe fjellklatrere, forteller Lars Dybing.

I tillegg til fjellklatringen fikk elevene skyte med luftgevær og konkurrere i nattorientering med lommelykt midt i svarteste skogen. Maten besto av medsmurt niste, og man overnattet på liggeunderlag og i sovepose. Elevene var ute i naturen et helt døgn.

Se video under