Skjærer over dekkene på bilene til "piratsjåfører"

Tar loven i egen hånd på flyplassene på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 22. juli 2011 09:47

SAN JAVIER/EL ALTET

Bilister ved San Javier-flyplassen i Murcia har fått dekkene sine skåret over fordi de blir oppfattet som piratsjåfører. EWN melder at det stadig kommer rapporter om slikt hærverk, og sjåfører blir nå bedt om å holde seg ved bilene sine for å unngå å bli rammet.

Det er gjerne folk som leverer eller henter folk på flyplassen som blir rammet – og det skjer uavhengig om man henter eller bringer familie eller kjente. Og det blir antydet at det er taxisjåfører som kan stå bak.

Vet du noe om denne saken? Ta kontakt med vår reporter her

Ved El Altet-flyplassen i Alicante har politiet begynt å bøtelegge sjåfører som de antar er piratsjåfører. De forsøker også å notere det de kaller gjengangere som senere vil bli ilagt bøter om de skulle dukke opp.

Så vær obs hvis du skal på flyplassene for å hente eller bringe slektninger eller venner. Du kan risikere å bli bøtelagt – selv om du ikke gjør noe galt.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti. Sjekk prisene her

Problemet er at det er så mange piratsjåfører nå i sommersesongen at politiet er "raus" med bøtene sine for å hjelpe de yrkessjåførene som har papirene sine i orden.