Skattekrav mot Rema-Reitan etter boligkjøp i Spania

Etterforskes for skatteunndragelser.

Spaniaavisen

Publisert 14. oktober 2011 05:57

MARBELLA

Dagbladet melder at spansk politi etterforsker forretningsmannen for skatteunndragelser på flere millioner kroner. Det skjer etter at Odd Reitan kjøpte feriehuset sitt i Marbella i 2004.

Ifølge Dagbladet betalte han en avgift på 245.000 euro fordi prisen på eiendommen var 3,5 millioner euro. Påtalemyndighetene hevder at eiendommen kostet 9 millioner euro. Dermed skulle Rema-Reitan ha betalt 630.000 euro i avgift. Nå risikerer han å betale seks ganger det unndratte beløpet i straff.

Paret som solgte eiendommen, er også siktet i saken.

Her finner du spanske boliger i en litt annen prisklasse til salgs

Kommunikasjonsdirektør i Reitangruppen Solfrid Flateby sier til NRK at det ikke er fremsatt noe skattekrav mot Reitan og bekrefter at han har  betalt formueskatt for eiendommen til Norge i alle år.

– Ytterligere beskatning i Spania fører til dobbeltbeskatning som er i strid med skatteavtalen mellom Norge og Spania. Vi har forstått det slik at spanske myndigheter mener eiendommen kanskje burde vært privateid i stedet for selskapseid, og hvis det er slik, må Odd Reitan betale 148.000 euro per år fra 2004-2007. En teknisk skattediskusjon, skriver Flateby i en e-post til NRK.

– Odd Reitan kan ikke svare for anklager mot husselger, og han betaler selvsagt den skatten han skal, både til Norge og utlandet. Men vi betaler jo ikke skatt uten at vi mottar en faktura, for å si det sånn. Det er det vel få som gjør.