Skatteetaten beklager kort frist for Spania-pensjonistene

...men vil ikke lempe på tidsfristen.

Spaniaavisen

Publisert 19. november 2009 07:06

OSLO/COSTA BLANCA

Skatteetaten innrømmer korte tidsfrister og feil bruk av begreper på attester de etterspør fra norske pensjonister i Spania.

Underdirektør Elisabeth Landmark i Skatteetaten synes den korte tidsfristen norske pensjonister i Spania har fått er beklagelig. Men hun understreker at etaten ikke vil lempe på tidsfristen uansett.

– Nei, alle som mener de oppfyller kravene må søke innen 1. januar 2010 for å slippe 15 prosent kildeskatt. Vi kommer til å behandle søknader også gjennom hele neste år, men da må folk regne med å bli trukket i skatt til Norge først. Og så er det viktig å presisere at absolutt alle som mottar pensjon fra Norge må søke, sier Elisabeth Landmark til Vikingposten.

Les også: Norge forsøker å snikinnføre kildeskatten

– Hva med feilen dere har gjort på deres hjemmesider? Der skriver dere: ”at alle må legge ved en bostedsbekreftelse (Certificate of Residence) fra skattemyndighetene i ditt bostedsland. Residencia er det bare politiet som utsteder. Dette er et bevis på at man bare bor i Spania. Er det dette dere vil ha?

– Har ikke dere i pressen plikt til å opplyse om hva som er riktig og galt? Vi skal ha tak i et bevis fra skattemyndighetene i Spania. Kan ikke dere i Vikingposten skrive dette for oss, spør underdirektøren.

Til alle pensjonister som skal søke om fritak fra kildeskatten: Kontakt spanske skattemyndigheter og få bevis på at dere bor og er skattepliktig i Spania.