Skandinaviske kjøpere rammes av byggestopp på La Mata

Boligprosjekt kan bli utsatt.

Terje Aspdahl

Publisert 18. april 2013 07:17

TORREVIEJA

Mange nordmenn og svensker har kjøpt leiligheter i det nye boligprosjektet som nå er stoppet på La Mata ved Torrevieja. Første fase er beregnet å stå ferdig mars 2014.

Norske Gunn Fosby var en av de første som investerte i prosjektet. Hun var i kontakt med utbygger sist fredag.

– Jeg tror det er en russisk familie og noen belgiere som har kjøpt leilighet, resten er nordmenn og svensker. Da vi var på Costa Blanca fort kort tid tilbake var nesten alle leilighetene solgt.
– Vi ringte GrupoMahersol etter vi så saken om byggestoppen på Vikingposten sine nettsider fredag. Jeg merket de var stresset på kontoret, men de sa da de ikke hadde hørt noe om at byggingen var blitt stoppet, sier Gunn Fosby på telefon fra Norge til Vikingposten.

Her finner du nesten 60 boliger til salgs

Fosby er bekymret etter at utbyggingen av fem 10. etasjers blokker plutselig ser ut til å være stoppet etter at miljøpartiet De Grønne leverte en protest på utbyggingen til plan- og bygningsetaten i Valencia-regionen.

De Grønne hevder at arbeidene ble stanset 10. april – omtrent samtidig som brevet til regionsmyndighetene ble sendt. Partiet hevder dette prosjektet på La Mata bryter med loven på flere områder, blant annet ved at man bygger for mye. Man tar heller ikke tilstrekkelig hensyn til fri- og grøntområder.

De Grønne hevder også at utbyggeren har benyttet seg av en lisens for å grave og fjerne jord til å sette i gang med utbyggingen. Det er ikke lov.

Finn hjelp i vår bransjeguide

– Vi er klar over at den siste lisensen ennå ikke foreligger, og synes det tar veldig lang tid. Men etter det jeg vet har ingen trukket seg fra prosjektet. Vi tror dette vil ordne seg. Og jeg håper det går fortere fremover enn det har gjort til nå. Vi sitter i Norge og venter på å flytte ned til Torrevieja. Jeg er også klar over at området de bygger er utsatt for mye diskusjon, sier Fosby.