Skandinaviska Skolan har åpnet igjen på Orihuela Costa

Har fått låne nye lokaler av kommunen.

Terje Aspdahl

Publisert 11. januar 2012 19:27

ORIHUELA COSTA

Før jul ble den Skandinaviska Skolan stengt av myndighetene på Orihuela Costa. Men etter konstruktive møter mellom ledelsen ved skolen og kommunen ser det ut som alt vil løse seg.

Fra i dag vil skolen ha sin daglige drift som vanlig igjen. Men nå i nye lokaler kommunen har stilt til rådighet.

Les også: Stengt skole ber om hjelp

– Når kommunen stengte skolen var det dramatisk. Det så faktisk mørkt ut for den videre driften. Men nå er vi alle veldig glade for at dette ser ut til å løse seg. Etter gode samtaler og positive tilbakemeldinger fra kommunen, kan det se ut som vi kan flytte tilbake i våre opprinnelige lokaler, forhåpentligvis i løpet av noen uker.

– Vi venter på å få godkjent en lisens for å kunne drive et ”academia”. Det er en annen form for å drive skole enn den vanlige ”colegio” som er betegnelsen på den spanske skolen, sier fungerende rektor Stefan Bengtsson.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Kommunen har stilt lokaler til rådighet kun fem minutters spasertur fra der de opprinnelige lokalene ligger – på Horizonte.

– Vi har her fått låne flotte lokaler av kommunen. De har vært veldig behjelpelige under hele prosessen, og nå har de også lånt oss lokaler helt gratis. Jeg må også legge til at foreldregruppen ved skolen har støttet skolen hele veien. Det har hele tiden vært snakk om å finne løsninger, sier Bengtsson.