Arkivet

Skandinavene vekker oppsikt - kombinerer trim med søppelrydding


TORREVIEJA

Hver mandag klokken 10 om morgenen samles en gruppe skandinaver i avenida de Paris. De er iført sportslige habitter og har med søppelposer. De skal nemlig trimme og samtidig samle inn søppel.

Primusmoter er svenske Eva Wieselberg. Hun fikk ideen om å kombinere trening med å rydde søppel etter at hun så hvor mye søppel det lå langs strendene under en av sine morgenturer.

– Dette har en dobbelfunksjon, vi får trim og vi er med på å skape et bedre miljø rundt oss. Jeg vil understreke at dette er ikke bare for skandinaver, men alle som ønsker å delta kan melde seg. Vi har en egen gruppe på Facebook som heter Rumbo Torrevieja Limpia, sier Eva Wieselberg til Vikingposten.

Sett denne? Ble kastet av fly etter rasistiske uttalelser 

Inntil videre er det oppmøte i avenida de Paris, vis-a-vis restaurant Pinocchio.

– Vi møtes klokken 10 og beveger oss etter hvor det er behov for en opprydding. Foreløpig er det mye søppel i området vi møtes. Dette er vel så mye et sosialt arrangement. Her kan vi utveksle erfaringer og gi hverandre råd og tips om dagligdagse utfordringer. Vi pleier også ha en samling og kanskje en matbit etter vi er ferdig med dagens innsats. Fellesskapet er viktig, sier Wieselberg.

Alicante-avisen Informacion fikk nyss om saken og denne typen for dugnad er såpass uvanlig på disse kanter at avisen laget egen sak på gjengen.

Samira Cures, som har bodd mange år i Sverige - nå i Torrevieja - sier til avisen at slike typer initiativ fra innbyggere ikke er så merkelig i Skandinavia, som det kanskje kan virke som her. Informacion hadde tidligere også en sak på en tysk dame som på eget initiativ ryddet langs CV-95 ved sykehuset.

– Foreløpig er vi rundt 10 mennesker som møtes hver mandag. Og jeg håper at flere vil starte lignende grupper. Dette er et vinn-vinn prosjekt, avslutter Eva Wieselberg.

Les mer om:

Nyheter