- Skandaløs byplanlegging til EU-parlamentet

Parlamentsmedlem mener byplanen for Marbella er ulovlig.

Spaniaavisen

Publisert 15. desember 2008 14:20

MARBELLA

 David Hammerstein, som representerer De Grønne i EU-parlamentet, mener byplanen i Marbella bryter europeisk lov på fire punkter. Den tillater hvitvasking av penger, den tillater uregelmessigheter vedrørende kontraktsforhold for offentlige arbeider og tar ikke hensyn til direktivene om bruk av vann, eller miljømessige faktorer.

Hammerstein slår fast at den nye byplanen ikke er noe annet enn et amnesti for den skandaløse planleggingen som har foregått tidligere, noe som PP-administrasjonen i byen benekter.

Parlamentsmedlemmet påstår at den nye planen vil legalisere 15 års røveri av offentlige ressurser ved å dekke over hva som virkelig har skjedd blant annet ved å tilsidesette store mengder av rettslige dokumenter.

PGOU i Marbella foreslår at 18.000 ulovlig byggede hus skal gjøres lovlige ved at eiendommene blir gjort tilgjengelig for allmennheten. Bare 500 eiendommer er ansett å være så ødelagte at de er utenfor denne planen, men selv disse har borgermester Ángeles Muños sagt hun vil forsøke å gjøre lovlige, siden eierne, etter hennes oppfatning, kjøpte eiendommene i god tro.