Skal stå klart til sommeren

Nytt beredskapssenter i Orihuela Costa.

Terje Aspdahl

Publisert 8. mars 2021 07:43

ORIHUELA COSTA

Beredskapssenteret på 4700 kvadratmeter skal blant annet huse det nasjonale politiet, lokalt politi, Guardia Civil og brannvesenet. I tillegg vil den ha en SAMU-base om sommeren. 

I kjelleren vil det være en parkeringsplass, treningsstudio og et kontrollanlegg. Første etasje vil ha et kundeserviceareal, kontorer, garderober, soverom og spisestue. Utenfor tomten skal helikopterplassen ligge. Nødsentralen vil ha øyeblikkelig hjelp 24 timer i døgnet. Kostnadene er estimert til 2.064.690 euro.

Det etterlengtede senteret blir nå en realitet et tiår etter at byggingen startet i 2010, og som ble stoppet to år senere fordi byggefirmaet gikk konkurs. Arbeidene, som ble gjenopptatt i fjor sommer, vil være ferdige før sommersesongen nærmere bestemt innen utgangen av juni.

Det sier ordføreren i Orihuela, Emilio Bascuñana, og lederen for nødetatene Víctor Valverde i forbindelse med en befaring av anlegget som nå er 60 prosent fullført.

– Vi ønsker å tilby flere tjenester i dette flotte beredskapssenteret etter hvert som samfunnet krever det med tanke på nye måter å håndtere kriser på, sier Víctor Valverde.

Senteret blir bygget av det lokale selskapet Doalco og finansieres ved hjelp av kommunale og statlige midler med et opprinnelig  budsjett på 3.030.000 euro.