Skal selge vin fra Alfaz til Norge

Starter vinutsalg og nettbutikk rettet mot norske husholdninger.

Spaniaavisen

Publisert 3. juli 2009 05:27

ALFAZ DEL PI

Vinoteket.no er en nystartet bedrift i Alfaz. Daglig leder Bente Puig skal importere kvalitetsvin til privatpersoner i Norge – og starte vinutsalg i Alfaz.

Samme dag som forbudet mot privat innførsel av alkoholholdig drikk trådte i kraft i Norge, startet Bente Puig opp selskapet, et Internett-firma der nordmenn kan bestille vin hjem til egen bolig i Norge via et par tastetrykk på maskinen.

Les også: Vindruer holder deg ung

– Vi driver med masse testing av vin gjennom magasinet vårt som heter Spanias Beste. I tillegg har vi også arrangert utflukter til forskjellige vinbodegaer i Spania. Da vi ble klar over Vinmonopolets monopol på import til privatpersoner i Norge ble opphevet, var vi ikke sene om å starte opp, forteller Bente Puig til Vikingposten.

Det vil si at Ola og Kari Nordmann kan sitte i Oslo og bestille vin fra Spania via sin PC. Etter åtte dager har de vinen levert på døren. For alle andre som bor i Spania hele året, er det bare å stikke innom butikken i Alfaz.

Les også: Vingårdseventyr i Alfaz del Pi

– Vinoteket.no skal i hovedsak selge kvalitetsvin til en fornuftig pris. Vi har viner fra Rioja til 45 euro, som mange mener er like bra som de med et stort navn og som koster flere hundre euro. Vinene vi fører får du ikke kjøpt på butikker i Spania. De leveres bare direkte til restauranter og til eksport, sier Puig.

Da Vikingposten var innom den nystartede vinbutikken, hadde de besøk av selveste Antonio Alcaraz fra Bodegas Launa. Alle viner fra denne bodegaen bærer navnet hans. Bodegaen er ifølge vineksperter en av de aller beste i Rioja, og ble i 2008 og 2009 kåret til beste bodega i dette berømte vindistriktet av to forskjellige magasiner i Spania.

Les også: Få vinen rett på døra

– Du finner over hundre tusen rødviner i Spania. Blant 70.000 rødviner i Rioja er vår "Crianza 2006" inne på listen blant de 300 beste. Og vi tar stadig nye priser. Bodegas Launa har eksistert i sju generasjoner, og jeg har vært tilknyttet dem de siste 12 årene. I løpet av denne tiden har vi startet eksport av viner til Sør-Amerika og store deler av Vest-Europa. I tillegg til eksklusive restauranter i Spania. Vi har aldri tidligere eksportert til Norge. Dette kommer til å bli spennende, sier Antonio Alcaraz til Vikingposten.

Har du en favorittvin i Spania som du ikke får tak i på Vinmonopolet er det bare å ta kontakt med vinoteket.no. De har viner fra fem forskjellige bodegaer fra distriktene Alicante, Rioja, La Mancha og Utiel-Requena.