Skal redde stumpene av Polaris World-prosjektet

Polaris World unngikk konkurs med et nødskrik i april. Nå har bankene som har noe utestående med selskapet tatt affære. Norske Tom Wergeland er sentral. 

Spaniaavisen

Publisert 29. juli 2010 20:35

COSTA CALIDA

At eiendomsmarkedet i Spania er ute å kjøre er neppe noen hemmelighet. At solide Polaris World skulle veltes over ende var mer overraskende for de fleste.

– Polaris World, som MASA og andre store utbyggere har fått store problemer når etterspørselen etter ferieboliger har stoppet opp. Fire banker, som Polaris World skyldte penger, besluttet derfor å danne et selskap for å omsette de usolgte boligene og få golfresortene ferdigstilt med alle sine service-tilbud, forteller Iñigo Tros de Ilarduya til Vikingposten BOLIG.

Her finner du boliger til salgs

Han er salgssjef for det nystiftede selskapet IRM. Bankene Banco Popular, CAM, Bancaja og Banco de Valencia har gått sammen om dette selskapet. Bare på Mar Menor Resort er det 600 usolgte boliger etter giganten i spansk boligutbygging.

Tom Wergeland, som Vikingposten BOLIG tidligere har omtalt, er den første agenten som er tilknyttet IRM. Han skal selge boliger på Mar Menor til solhungrige nordmenn og andre nordboere.

På jakt etter leiebil i Spania – sjekk tilbudet her først

– Hvilke salgsmål har du i dette prosjektet?
– Én bolig i uka. Nå har jeg holdt på i tre uker, og har solgt tre boliger. Dette ser bra ut. Jeg trives best med høye mål, og dette prosjektet tror jeg virkelig på, innrømmer storselgeren Tom Wergeland fra Tønsberg og Costa Calida.

IRM tenker nytt i forhold til omsetting av eiendom i Spania.
De overlater både salg av boliger, drift av restauranter og hotell til profesjonelle.

Les også: Tok i bruk ny golfresort

– Vi har tenkt at de som kan faget skal drive dette. At profesonelle, lokale restauratører drifter restaurantene på resorten, gjør at lokalbefolkningen trekker hit, samtidig som beboerne vil oppleve et førsteklasses kjøkken. Om teorien stemmer med praksisen vil vi se etter en tid, mener Tros de Ilarduya.

 Fordelene for nordmenn som skal kjøpe leiligheter på billigsalg på Mar Menor er at Wergeland snakker morsmålet deres. Først og fremst. Dernest kan han skilte med en lokalkjennskap etter å ha bodd og arbeidet i området i seks år.

Her kan du gratis laste ned vårt nye boligmagasin

– Jeg selger ikke hus. Jeg formidler informasjon og kontakt. Jeg kjenner området og kan gi råd ut fra hva kundene ønsker seg. Kundene er viktigst! Om de ikke ønsker Mar Menor er ikke det noe problem. Vi har mange tilbud i vår region. Det finnes ikke bedre sted å bo, mener Tom Wergeland. Han innrømmer at han ikke er altfor objektiv når han sier det…