Skal redde strendene i Orihuela Costa

Stor trafikk ødelegger sanddynene.

Spaniaavisen

Publisert 12. desember 2011 04:57

ORIHUELA COSTA

Sanddynene ved stranda La Glea ved Orihuela Costa skal nå beskyttes. Lokale myndigheter har jobbet siden september med å få godkjenninger for å gjerde inn sanddynene.

Nå som godkjenningene fra miljødepartemnetet er på plass, starter arbeidet med å gjerde inn det som er igjen av sanddynen ved playa de la Glea (Campoamor).  Det jobbes også for å få til godkjennelse for å beskytte sanddynen ved Cala Bosque-stranda (La Zenia).

Les også: Satser på sykler og sykkelstier i Orihuela Costa

 

La Glea-sanddynen har krympet til 1.900 kvadratmeter, etter å i 2003 å ha vært omtrent 3.000 kvadratmeter stor. Forverringen skyldes slitasje i form av økt infrastruktur og strandløve-trafikk. Cala Bosque-sanddynen har minsket fra 3.500 kvadratmeter til 2000 kvadratmeter i samme periode.

 

Formålet med arbeidet er å hindre ytterligere forverring av sanddynen. Det skal bygges gjerder i treverk, informasjonsskilt skal opp, og den naturlige floraen skal gjenplantes. De totale utgiftene er beregnet rundt 7.400 euro.

 
På jakt etter ny bolig på Costa Blanca – klikk her for å få oversikt over flere enn 30 prospekter
 

– Det er viktig at turister og fastboende vet hva som er igjen av naturens ressurser. Alle vil forstå viktigheten av å beskytte miljøet her på kysten, sier Robert Houliston, rådmann i Orihuela Costa.

spaniaavisen.no – ingen dekker Costa Blanca som oss!