Skal hjelpe Anna på boksetronen

Ole "Lukkøye" og Ulf Johansen i team for svensk boksehåp.

Terje Aspdahl

Publisert 17. april 2009 12:21

TORREVIEJA

Boksentusiast og trener Ulf Johansen har funnet et nytt treningsobjekt i svenske Anna Ingmann (29). Sammen med bokseprofilen Ole Klemetsen regner de med å kunne møte regjerende WBA/WBC mester norske Cecilie Brækhus til kamp innen et år. 

Team Krageboen gjør seg nemlig klare til kamp.
– Jeg ser ingen andre med Annas potensial som bokser, og før jeg gir meg som trener vil jeg ha et topp resultat. Det vet jeg vi får med Anna. Hun har en treningsiver som ingen andre jeg har sett. Samtidig er hun utrolig talentfull, skryter Ulf Johansen til Vikingposten.

Anna Ingmann har bokset siden hun var 12 år. Sitt første svenske mesterskap tok hun som 15-åring. Nå har hun vært proff i halvannet år.
– Jeg har bokset i mange år, men det er første gangen jeg har så profesjonelle trenere rundt meg. Det er ganske spesielt å få hjelp fra nordmenn. I Norge er proffboksing forbudt, men det er der jeg får den beste hjelpen. Det oser erfaring av disse disse gutta, sier Anna Ingmann og gliser til sine norske trenere.
Nå har hun også fått ned samboeren sin og stortrives i Saltbyen.
– Jeg er så takknemlig hver dag her. For oss er dette nesten som å komme til Paradis, sier den svenske bokseren.

Ole "Lukkøye" Klemetsen vil i første omgang være behjelpelig på telefon fra Norge, men han snakker daglig med Ulf Johansen.

– Jeg har utrolig stor respekt for Ulf som trener og vi har hatt et helt liv sammen med boksetrening. Sammen med Ulf ser jeg gode muligheter for Anna. Vi har den samme oppfattelsen av boksing. Så pass deg Cecilia Brækhus, advarer Ole Klemetsen.
Den tidligere proffbokseren mener Brækhus sin prestasjon tidligere i år "var fantastisk". Nå skal han gjør alt for at en svenske skal slå den norske toppbokseren.