Skal du til Spania? Slik er reisereglene nå

To dokumenter må med, mer om corona-forsikring og hva hvis du blir syk?

COSTA BLANCA

Planlegger du en reise til Spania men er usikker på regelverket rundt Covid-restriksjoner? Her kommer en oppklaring fra turistavdelingen til spanske myndigheter.

Nå for tiden er det mange reisende som lurer på hvordan innreisereglene, coronarestriksjonene samt regler for karantene er i Spania.

Som en hovedregel kan man si at ingenting har endret seg siden i sommer. Innreisereglene er fortsatt de samme, det vil si at alle reisende til Spania må medbringe to dokumenter:

QR- kode for ferdig utfylt innreiseskjema (som man finner her)
Ét av følgende sertifikat: Vaksinepass for fullvaksinerte eller negativ coronatest eller sertifikat på at man har gjennomgått sykdommen.

Kommer du landeveien i bil eller bobil trenger du ikke å fylle ut noe skjema, men må ha med deg corona-pass. Mer info her.

Under oppholdet i Spania, varierer det fra region til region hvilke restriksjoner som er gjeldende når det kommer til bruk av munnbind, sosial distanse, maks antall besøkende på restauranter, museer, diskotek osv. For å finne ut nøyaktig hva som er gjeldende for nettopp din region, vennligst gå inn på det regioninndelte kartet over Spania som du finner her. Klikk deg inn på regionen du skal besøke og du vil finne en oversikt over gjeldene regler relevante for deg. 

Hva skjer så om du blir corona-syk under oppholdet ditt i Spania?

Ring opplysningstelefonen i regionen du befinner deg i. Her finner du en oversikt over ulike telefonnumre.

Ved lette symptomer, følg fremgangsmåten beskrevet her.  Isoler deg i minimum 10 dager fra symptomene starter og hold deg isolert tre dager etter siste symptom. Dette gjelder uansett hvilken variant av Covid-viruset du er smittet av.
Ved alvorlige symptomer, ring 112.

Noen regioner tilbyr den besøkende Covid-forsikring. Dette kan du lese mer om i samme kart som nevnt ovenfor. Som en hovedregel for disse forsikringene kan man si at de ikke dekker dem som er innlosjert privat i egen bolig i Spania eller hos venner. Den trer først i kraft når du innlosjeres på et regulert overnattingssted som f.eks hotell. Forsikringen dekker enkelte tilleggskostnader forbundet ved f.eks et forlenget opphold i landet.

Befinner du deg i en region som ikke tilbyr forsikring, er du dekket via den norske helseforsikringen ved behandling på offentlige sykehus i Spania, eventuelt via privat reiseforsikring via din leverandør i Norge. Ta kontakt med din leverandør av forsikring i Norge for ytterlige detaljer. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
For annen informasjon relatert til Covid anbefaler vi deg å gå inn på Travel Safe.

Her finner du til enhver tid oppdatert informasjon du trenger å vite før avreise, under oppholdet og etter hjemkomst.

 

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.