Skal du leie Spania-bolig? Les dette først

Leiekontraktene bør registreres.

Spaniaavisen

Publisert 15. september 2014 05:41

MURCIA

Skal du leie bolig over et lenger tidsrom kan noen av rådene fra Institutt for forbrukersaker, handel og håndverk i Murcia være nyttige å ta med seg. De mener leiekontrakter bør registreres i Eiendomsregisteret.

Direktør Ana Cobarro ved instituttet sier til EuropaPress at september er en hektisk måned på leiemarkedet i Murcia. Hun minner om at husleieloven ble endret for et år siden for å bedre situasjonen på leiemarkedet.

En husleiekontrakt har en varighet på tre år, kjent som prórroga obligatoria, med automatisk fornyelse på et år om ikke noe annet er avtalt mellom partene. 

Leie bolig? Sjekk disse prospektene først

Om huseier trenger boligen til eget eller familiens bruk kan han si opp kontrakten hvis det er gått mer enn et år, og med to måneders varsel.

Leietaker kan si opp kontrakten når som helst etter seks måneder med 30 dagers varsel.

Det anbefales også å få leiekontrakten registrert hos Eiendomsregisteret (Registro de la Propiedad) slik at man som leietaker er sikret selv om boligen blir solgt. Også huseier sikres ved en slik registrering fordi det da blir lettere å kaste ut leietakere som ikke betaler husleien.