Skal du ha deg en hund? video

Her har de 170 bikkjer som venter på en ny eier.

Spaniaavisen

Publisert 20. juni 2014 09:30

LA NUCIA

Dyrebeskyttelsen ønsker å informere alle som vurderer å anskaffe seg hund om å besøke hundesenteret el Refugio de Animales i La Nucia (Alicante). Her venter 170 hunder på et nytt hjem. Det er hunder i alle aldre, både blandingsraser og rasehunder.

Prisen for å adoptere en valp er 150 euro og inkluderer tre valpevaksiner, rabiesvaksine, en gjennomgang av hunden av veterinær, chip og registrering samt pass, ormekur og sterilisering. Mye billigere enn å kjøpe en hund i hvilken som helst butikk eller hos oppdretter.

En voksen hannhund koster 100 euro og tispe 150 euro. De leveres også med de samme veterinærtjenestene som ved adopsjon av valp.

Ordføreren i La Nucia Bernabé Cano sier hundesenteret gjør en fenomenal jobb med sine mange entusiastiske frivillige. 

– Det er et prisverdig arbeid som gjøres. Senteret fungerer svært godt og hvert år blir hundrevis av hunder adoptert. Dessverre er det slik at hunder stadig blir forlatt. Vi ønsker derfor å appellere til alle som tenker på å få et kjæledyr om å besøke hundesenteret her i La Nucia hvor 170 hunder som venter på et nytt hjem, sier Cano.

I 2013 ble totalt 754 løshunder samlet inn hvorav 133 ble levert tilbake til sine eiere og 502 adoptert i Spania og Nederland. I løpet av de fem første månedene i år er det samlet inn 252 forlatte hvorav 69 har blitt adoptert. 

Lørdag 21. juni arrangeres loppemarkedet lørdag til inntekt for de hjemløse hundene, er åpent fra fra klokken 10.00 – 15.00. Her selges klær, bøker, møbler, innredning, leker og t-skjorter og capser fra hundesenteret.

Se video under her