Skal bygge storstue på Orihuela Costa

Planlegges ved siden av kjøpesenteret Zenia Boulevard.

Terje Aspdahl

Publisert 29. november 2020 08:48

ORIHUELA COSTA

Orihuela kommune ønsker å bygge et kultursenter, en storstue, til de 30.000 innbyggerne på kysten i Orihuela Costa.

Byrådet har planer om å startet utformingen av prosjektet innen utgangen av året. Innbyggerne på kysten av Orihuela har det største kommersielle senteret med Zenia Boulevard i provinsen, men mangler et kulturelt senter. Nå ønsker kommunen et flerkulturelt senter som skal kunne romme sosiale og kulturelle aktiviteter i dette området.

Debatten har pågått i mer enn to ti-år uten resultat til tross for den demografiske og sosiale relevansen til Orihuela Costa. Ordfører Emilio Bascuñana (PP) begrunnet torsdag at det kommunale eiendomssalget ikke oppnådde det ønskede resultatet med to millioner euro som de hadde planlagt å få inn med på salget, men endte opp med kun 600.000 euro og at dette er begrunnelsen for at det har tatt lang tid å komme i gang med prosjektet.

Planen er at de skal bruke tomten ved siden av kjøpesenteret La Zenia Boulevard, et område som i dag benyttes til parkeringsplass. Tomten er kommunalt eid og er godt egnet for formålet.

Byråd Almudena Baldó forklarte at det er holdt flere møter med urbanisasjonsforeninger på Orihuela Costa for å skissere hvilke behov som er aktuelle å vurdere for prosjektet.