Skaffet seg gassalarm etter ran

Marit (62) ble gasset og ranet i eget hjem.

Terje Aspdahl

Publisert 30. april 2009 06:54

QUESADA

Hun har fått med seg at mange mennesker blir gasset og ranet for tiden. I 2007 ble Marit Skogen (62) gassranet i sitt hjem i Ciudad Quesada. Det var en skremmende opplevelse, forteller 62-åringen til Vikingposten.

– Jeg våknet først klokken 05.30. Da ville katten ut i stua. Jeg sovnet igjen og jeg opplevde at noe skjedde, men det var langt i bakhodet. Som en kirkeklokke, langt borte. Jeg våknet klokken 9, med et tungt hode. Døren sto på vidt gap, pass og kredittkort lå strødd utover alt. Katten hadde gjemt seg. Jeg forstod først jeg hadde blitt gasset da politiet fortalte meg det. En forferdelig skremmende opplevelse, sier Marit Skogen.

Les også: Gassranet og rundstjålet første natt i Torrevieja

Ekteparet Marit og Olav Skogen tilbringer vinteren i Thailand og er sommerstid i Spania og Quesada. Ektemannen var ikke hjemme ransmorgenen i 2007. Alarm hadde de fra før, men etter å ha sett gassalarm på den skandinaviske messen i fjor høst var det ingen tvil: En slik skulle de investere i.

– Dette er en billig forsikring. Nå tør vi faktisk sove med vinduet på gløtt, men da med metallpersiennene lukket, sier ekteparet Skogen.

Les også: Tre innbrudd på kort tid hos norsk konsul

– Dette er den eneste gassalarmen som tar alle gasser, forklarer forhandler Tore Bjørnsås hos Viking Digital S.L. Han regner med stor etterspørsel på grunn av alle gassranene den siste tiden. Gassalarmen koster nesten 500 euro. – Du kan også ta den med deg. Den tar ikke stor plass på nattbordet, sier Bjørnsås til Vikingposten.