Sjømannskirkens julemarked slo alle rekorder

Årets julemarked i Sjømannskirken på La Siesta i Torrevieja endte med både besøksrekord og rekordresultat.

Terje Aspdahl

Publisert 27. november 2014 09:30

TORREVIEJA

Fredag og lørdag var det igjen klart for årets julemarked i Sjømannskirkens regi på La Siesta, et marked som er tydelig populært for overvintrende og fastboende skandinaver sør på Costa Blanca.

Sjømannsprest og daglig leder Dag Magnus Hopstock Havgar er mer enn fornøyd med både gjennomføring og oppslutning.

–Vi har besøksrekord på nærmere 1600 personer fordelt på to dager. Foreløpig opptelling viser en brutto omsetning på 36.800 euro, noe som er mer enn 5000 euro fra ifjor. Dermed kommer etter all sannsynlighet bruttoresultatet til å komme over 40.000 euro totalt. Og kanskje viktigst – nettogevinsten er den beste i hele Sjømannskirken, sier Dag Magnus Hopstock Havgar til Vikingposten.

En nyhet som var å få kjøpt under årets julemarked er kirkens egen jubileumskokebok. Med tittelen «Fem fisk, to brød og litt til» ble det solgt 170 eksemplarer av boken under første dag av markedet.
Ideén bak boka er det Vesla Løvland som hadde.

– Det er morsomt å selge et så flott produkt. Kokeboken består av innsendte oppskrifter fra folk rundt kirken her i Torrevieja. Mange flotte og nyttige retter med norsk-spansk ordliste som er praktisk i bruk. En komité her ved kirken har plukket ut oppskriftene, forteller Vesla Løvland til Vikingposten.

– Jeg må få rette en stor takk til alle i arbeidsgruppene som står på gjennom hele året og produserer vakre, nyttige og dekorative ting for salg – og til alle som like før markedet baker masse rykende ferske julekaker til salg. Samt til alle frivillige og ansatte som står på gjennom de to hektiske dagene. Og ikke minst alle støttespillere som bidrar, sier Hopstock Havgar.