Sjømannskirkens Julemarked nærmer seg

Her kan du sikre deg signerte drakter fra Tippeliga-lag.

Spaniaavisen

Publisert 8. november 2012 08:59

COSTA BLANCA

Hva med en signert Brann-drakt? Eller årets utgaver av Start-, Molde- og Tromsø-draktene. Også disse er signerte. Sjømannskirken Albir/Villajoyosa er stolte over å tilby signerte fotballdrakter til de tre norske topplagene, pluss det nyopprykkede laget fra Kristiansand…

– Jeg kommer fra Bergen og er selvsagt Brann-supporter. Jeg er villig til å by minst 300 euro for drakten som er signert av alle Brann-spillerne. Vi håper å få inn en del penger på denne auksjonen, ja, forteller daglig leder av kirken i nord, Berte Marie Ulveseter til Vikingposten.

Les også: Alfaz del Pi er blitt et tryggere sted å bo

Men det er ikke bare fotballdrakter de kan friste med på neste helgs julemarked. Fredag 16. november og lørdag 17. november kommer det til å være hektisk aktivitet i sjømannskirkene.

– Vi har også flotte premier i vårt lotteri. Førstepremien er en tur/retur reise for to personer mellom Norge og Alicante med to ukers opphold inkludert på Solgården. Premien har en verdi på 30.000 kroner. Og så må vi ikke glemme alle de flotte gaveartiklene man kan få kjøpt her. De frivillige legger ned en formidabel innsats hvert år for å lage alle gavene, forteller Hilde Tislevoll.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Julemarkedet er den aller viktigste inntektskilden til sjømannskirkene. I fjor fikk man inn 22.000 euro til driften av kirken i Albir/Villajoyosa bare på basaren. I år håper de å slå denne summen.

I Torrevieja kaller de julebasaren "Høstens vakreste eventyr". Julebasaren samler hvert år mange mennesker som kommer for å sikre seg håndlagede juledekorasjoner og pynt og deilige hjemmelagede kaker, blant mye annet. I tillegg til å støtte driften av sjømannskirken.

– Helt siden januar har den flittige Basargruppen forberedt årets Julebasar. Hver onsdag fra klokken 10.30 møtes de og fyller leseværelset og kirkerom med kreativ aktivitet. Det sys både for hånd og på maskin, broderes, strikkes, hekles og mere til. De står for en imponerende produksjon. I år som tidligere blir det også salg av bokser med julens kaker. Det blir hjemmebakte serinakaker, berlinerkranser, kransekakestenger, kvernkaker og lefser, forteller Cathrine Hopstock Havgar fra Sjømannskirken i Torrevieja.