Sjømannskirkene i Spania må ta mer ansvar

Hovedkontoret i Bergen reduserer de økonomiske overføringene.

Spaniaavisen

Publisert 11. april 2011 13:28

ALBIR

De to sjømannskirkene på Costa Blanca, kirken i El Campanario (Costa del Sol) og kirkene på Kanariøyene må regne med mindre økonomiske overføringer fra hovedkontoret i Bergen i årene som kommer. Kirkene i Spania er de som går absolutt best økonomisk, og nå sier ledelsen i Sjømannskirken at de må dele sine goder med stasjoner i verden som sliter mer med å få inn penger.

Generalsekretær Audun Myhre i Sjømannskirken var denne helgen på Costa Blanca. Han er på et to ukers langt Spania-opphold på Costa del Sol. Der arrangerer Sjømannskirken personalmøter for sine ansatte i Europa for tiden. Spaniaavisen møtte Myhre for å snakke litt om sjømannskirkene i Spania og hvilke utfordringer fremtiden bringer.

Les også: Den norske klubben på flyttefot

– Sjømannskirkene i Spania har et veldig godt driftsgrunnlag. Fremover kommer vi til å gi dem enda mer ansvar for finansieringen av egen drift. I og med at inntektene våre fra salg via telefon reduseres kraftig, må vi kompensere dette på en eller annen måte. Da må stasjonene som har et godt driftsgrunnlag og som er ressurssterke, være med å bidra med mer til fellesskapet. Det vil si stasjoner som sliter med å få inn penger, sier Audun Myhre.

Sjømannskirken har 50 stasjoner, der 17 av dem er såkalte ambulerende virksomheter. Det vil si de ikke har egne lokaler, og der personellet reiser mye rundt. Til sammen er cirka 200 medarbeidere ansatt rundt om i hele verden.

Trenger du håndverker, flyttebyrå, låsesmed, tolk, eiendomsmegler eller tannlege? Finn navn og telefonnumre i vår bransjeguide

– Kirkesenteret her i Albir er sammen med Gran Canaria og Torrevieja de tre største stasjonene vi har i Sjømannskirken. Alle tre har et godt driftsgrunnlag. Dette er første gang jeg er her i Albir. En flott stasjon med mange kompetente personer. Jeg vil også si at grøten jeg fikk servert her i dag er den nest beste grøten jeg har smakt blant alle stasjonene våre. Bare stasjonen i Pattaya har bedre grøt enn Albir, sier Myhre og smiler lurt.