Sjømannskirken i sommermodus

Sjømannskirken i Alicante reduserer tilbudet til sine brukere for sommersesongen. Se web-TV.

Spaniaavisen

Publisert 10. juni 2009 21:02

ALBIR

Men vikarer erstatter den faste bemanningen – og alle tidligere oppgaver opprettholdes inntil kirkesenteret og Minnekirken først er i full drift igjen 1. september.

Inntil da er det åpne dører på kirkesenteret i Albir tirsdager fra klokken 10 til 14, og fra klokken 18.30 til 21. Torsdager er det åpent fra klokken 10 til 14. Selvsagt med gudstjeneste hver søndag i Minnekirken.

– Ellers i året har vi aktiviteter hver eneste dag hele uken med gudstjeneste på søndager som en avslutning. Kirkesenteret er åpent hver dag fra mandag til lørdag på dagtid mellom klokken 10 og 14. Så å si hver eneste kveld er det også aktiviteter her. Alt fra barnegospel til ungdomsklubb, konfirmantundervisning og aktiviteter for voksne. Men nå om sommeren er de ferierende i sommermodus, og da blir ikke sjømannskirken like bra besøkt. Det er også en helt annen aldersgruppe her om sommeren, sier kateket Line L. Hopland til Vikingposten.

Det kommer inn vikarer som overtar for den vanlige staben. Med både prest og andre assistenter. Det vil si at kirken kan opprettholde alle sin gjøremål også når varmen inntar Costa Blanca.

– Nå gleder vi oss til en ferietur til Norge. Etter en lang sesong skal det bli godt å komme hjem til Bergen. Jeg skal også en liten tur til Sørlandet og besøke familien der, sier Line L. Hopland, som er veteranen med stor V blant de ansatte ved sjømannskirken. – Ja, jeg har vært her i 6,5 år og stortrives. Har ingen planer om å flytte herfra på lang tid, sier en sommerbrun kateket.

Se videoinnslag under.