Sjokkpris på drivstoff i Spania

Aldri har bensin og diesel i Spania kostet så mye som nå.

Spaniaavisen

Publisert 3. mars 2011 09:36

TORREVIEJA

Prisene har steget med 12 prosent det siste året, og økningen merkes godt for lommeboken.

Tidligere var det en fordel for bilførere å kjøre dieselbiler, for diesel var nemlig betydelig billigere enn bensinen. I dag er forskjellen visket ut.
Med 1,32 euro per liter, koster dieselen skjorta.

Joachim Myhr er daglig leder av Mediadistribusjon S.L. Selskapet sørger for dagferske skandinaviske aviser og ukeblader på hele Costa Blanca,

– Prisene kommer nok til å stige ytterligere. Så lenge det er så urolig i de arabiske landene og Nord-Afrika, presses oljeprisen opp. Vi kommer ikke til å øke prisene våre med det første, men følger nøye med på utviklingen. Det er ikke mange årene siden en liter diesel kostet under en euro. Nå opplever vi nesten skandinaviske priser, sier Joachim Myhr til Vikingposten.

Les også: Setter ned fartsgrensen på spanske veier for å spare drivstoff

Myhr har distribuert skandinaviske aviser og ukeblader siden 1995. Han har vært med på flere opp- og nedturer i drivstoffprisene.

– Nå har vi fått et drivstofftillegg på ukebladene vi får fra Skandinavia. Det er jo ikke bare på drivstoff til biler dette merkes. Flyselskapene er kjent for å legge på ekstra avgifter når oljeprisene stiger drastisk. Når prismarkedet roer seg er dette blitt til en varig prisøkning, som alle har glemt opprinnelsen til, mener Myhr.

Les også: Nå er diesel like dyr som bensin i Spania

Han vil ikke spå noe om utviklingen av drivstoffprisene. I følge Myhr kan det se ut som om noen utnytter den urolige situasjonen i Midt-Østen og Nord-Afrika for å holde oljeprisene kunstig høye.

Hele denne saken kan du lese i denne ukens Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her